'NIJE REALNO' / Plenković komentirao situaciju s bankama u Europi pa otkrio bi li uhitio Putina da dođe u Hrvatsku

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Govorilo se i o situaciji s velikim bankama u Americi i Švicarskoj. 'Možemo konstatirati da je Europska unija nakon velike financijske krize 2008. naučila lekcije, došlo je do reguliranja financijskog kapitalizma, u proteklih desetak i nešto godina napravili smo čitavu arhitekturu institucija koje su tu da bi kontrolirale bankarski sustav, radile na jačanju bankovne unije i omogućile sve mehanizme kontrole kako ne bi došlo do nove destabilizacije', rekao je Plenković

24.3.2023.
15:21
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković trenutno je u Bruxellesu na sastanku čelnika članica Europske unije, a danas je odlučio dati izjavu za medije.

Teme summita bile su daljnja potpora Ukrajini, naročito u dovoljnim količinama streljiva te unutarnje tržište i pitanja energije i migracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom smo pokazali privrženost i solidarnost Ukrajini u svim aspektima. Razgovarali smo i o temama ekonomskog upravljanja, konkurentnosti i energetske situacije gdje sve ono što se protekle tri godine događa u kontekstu koronakrize, energetske krize, prehrambene krize, inflatornih pritisaka, u biti zahtijeva veću koordinaciju ekonomskih politika država članica", rekao je Plenković.

Image
sjednica vlade /

Plenković: Neradnim nedjeljama nalazimo ravnotežu obiteljskog i poslovnog života. Osobito ljudi koji rade u trgovini

Govorilo se i o situaciji s velikim bankama u Americi i Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo konstatirati da je Europska unija nakon velike financijske krize 2008. naučila lekcije, došlo je do reguliranja financijskog kapitalizma, u proteklih desetak i nešto godina napravili smo čitavu arhitekturu institucija koje su tu da bi kontrolirale bankarski sustav, radile na jačanju bankovne unije i omogućile sve mehanizme kontrole kako ne bi došlo do nove destabilizacije”, rekao je Plenković.

Novinari su Plenkovića upitali i oko Vladimira Putina odnosno bi li odobrio njegovo uhićenje ako ruski predsjednik dođe u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov dolazak nije realan", poručio je te dodao da ne vjeruje da će se Putin uskoro zaputiti u zemlje koje su članice Rimskog statuta, a Hrvatska je to već više od dvadeset godina.

Cijelu izjavu premijera Plenkovića pogledajte u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo