AFERA DIREKTORA APN-A / Plenković komentirao otkriće RTL-ove Potrage: 'Neobična izjava. Razgovarat ću s ministrom'

Razgovarat ću s ministrom Štromarom i vidjet ću o čemu se radi, kazao je Plenković

29.1.2020.
11:18
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je komentirao jučerašnje otkriće RTL-ove Potrage da je HDZ-ov v.d. ravnatelj APN-a Krešimir Žunić kupio POS-ov stan za manje od 1000 eura po kvadratu. V.d. ravnatelj tvrdi da u tome ne vidi ništa sporno, a rekao je i da ga je "sram koliko nema".

"Gledao sam. Neobično izjava i cijela ta situacija. Imat ću razgovor s ministrom Štromarom i vidjet ću o čemu se radi", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa dobro nisam vidio"

"Ništa dobro nisam vidio u tome jučer", kazao je Plenković te dodao da je pogledao sinoć prilog RTL-a i ponovio da će razgovarati s ministrom graditeljstva Predragom  Štromarom. Nije želio odgovoriti na pitanje hoće li smijeniti v.d. ravnatelja APN-a Krešimira Žunića. 

VEZANI ČLANAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje. A onda je za manje od 1000 eura po četvornom metru, ondje, zajedno sa sinom, stan kupio, ni manje ni više nego zamjenik direktora te agencije, a danas prvi čovjek APN-a Krešimir Žunić. Moćni HDZ-ovac koji je u ime APN-a sjedio i u Povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima. 

"Mene je sram koliko nemam"

"Ja imam jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, a što će do kraja tjedna biti vidljivo i u mojoj imovinskoj kratici koja se upravo šalje Povjerenstvu za sukob interesa, jer kako sam se našao na ovoj funkciji kao vršitelj dužnosti direktora, do sada je nisam poslao, ali sam poslao upit šaljem li kao vršitelj dužnosti karticu ili ne. Odgovor sam zaprimio u petak i do kraja tjedna ću prijaviti, na moju sramotu, jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana?!", rekao je Krešimir Žunić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog RTL Potrage pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo