PLENKOVIĆ KOMENTIRAO IZBORNE REZULTATE HDZ-A: / 'Filipović je nova kvaliteta. Dobili smo političara pravog formata'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Iz tabora zagrebačkog HDZ-a javnosti su se obratili Mislav Herman i Davor Filipović

17.5.2021.
0:02
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nositelj liste HDZ-a u Gradu Zagrebu, Mislav Herman poručio je kako je HDZ zajedno s koalicijkim partnerima zadovoljan, jer su na drugom mjestu u Gradksoj skupštini, a Davor Filipović je ostvario dvostruko bolji rezultat nego kandidat na prijašnjim izborima.

"Na početku smo nove priče i nošeni pobjedom na parlamentarnim izborima, gdje smo dokazali da možemo ostvariti rezultat, očekujemo još bolji rezultat", rekao je Herman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović: Čestitao bih Tomislavu Tomaševiću

"Zahvaljujem se svim građanima koji su mi dali glas, svim volonterima i kolegama. Koristim priliku da se ispričam svim protukandidatima ako sam rekao koju riječ previše i čestitao bih Tomislavu Tomaševiću na ulasku u drugi krug", rekao je HDZ-ov gradonačelnički kandidat Davor Filipović.

Javnosti se obratio i Andrej Plenković: "Drago mi je nakon prvog kruga čestitati svima koji su u njima sudjelovali i ostvarili podršku- Želim zahvaliti sugrađanima koji su dali potporu kandidatima HDZ-a. Naš rezultat je pobjednički, kao što smo i očekivali. HDZ će ponovno iz izbora izaći kao stranka koja u iduće četiri godine ima najviše gradonačelnika, načelnika, župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: U Filipoviću smo dobili političara pravog formata za velike utakmice

Drago mi je da su naša 4 kandidata već pobijedila u prvom krugu izbora za župana. HDZ će u drugom krugu igrati u osam županija u kojima smo u uvjerljivom vodstvu ili egal utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu čestitati Ivanu Radiću na sjajnom rezultatu u Osijeku, čestitka i Vici Mihanoviću koji je drugi u prvom krugu. Čestitam i Josipu Ostrogoviću koji je u Rijeci ostvario vrlo solidan rezultat. Posebne čestitke Davoru Filipoviću koji je za stranku nova kvaliteta. Dobili smo političara pravog formata za velike utakmice. Ovo je nova generacija HDZ-ovih političara u Zagrebu i vjerujem da će oni svojim predanim radom stjecati još više iskustva.

HDZ je pokazao da je daleko najsnažnija stranka u Hrvatskoj i vjerujem da ćemo nastaviti dijalog sa županijama i općinama i težiti funkcionalnoj i fiskalnoj decentralizaciji", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek izbora u Zagrebu možete pratiti OVDJE.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo