PLENKOVIĆ SLAŽE VLADU: /

Vidljivi su tek njeni obrisi, no otkrio je tko će biti šef kabineta

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Andrej Planković u Vladi će imati više od jedne ministrice, no još uvijek ne otkriva njihova imena.

10.10.2016.
18:58
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Božinovića su mediji proteklih dana spominjali kao mogućeg potpredsjednika Vlade za nacionalnu sigurnost, ali i ministra unutarnjih poslova, no novi mandatar za hrvatskog premijera Andrej Plenković gostujući u emisiji RTL Danas otkrio je da će šef njegovog kabineta biti Davor Božinović. Nije želio previše govoriti o kadroviranju. Plenković je tek kazao kako je Zdravko Marić tek jedan od kandidata za ministra financija, da će s Ivanom Maletić tek razgovarati i da je za nju i povratak u Bruxelles i dalje otvorena opcija, te da će u Vladi zasigurno biti više od jedne žene.

"Ivana Maletić je prije svega sjajan stručnjak ekonomist, političarka, potpredsjednica stranke i dala je veliki doprinos ovoj izbornoj pobjedi. Obavit ćemo razgovore, i jedno i drugo je moguće. Zadržao bih još jednu rezervu', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne mogu svi biti zadovoljni'

'Nemoguće je zadovoljiti apetite svih. Uvijek je na mandataru i na mogućem političkom dogovoru da pronađemo najbolja rješenja za budućnost i na toj ću crti obaviti razgovore s nizom kolega idućih dana', rekao je Plenković.

'U ovom trenutku bih sve te kadrovske teme ostavio, da mi date koji dan da obavim razgovore', dodao je. Naglasio je kako razgovore s potencijalnim ministrima svjesno i namjerno nije želio voditi prije nego što je od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dobio mandat za sastavljanje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da bi to unijelo nervozu, a to nije bilo potrebno. Ono što je bilo potrebno je sastaviti parlamentarnu većinu i skupiti potpise 91 zastupnika', kazao je.

Na pitanje hoće li biti nezadovoljnika u HDZ-u, Plenković je kazao kako su mjesta limitirana, a da je kadrova puno i da neće moći svi ispuniti svoje želje. Osvrćući se na napise vezane uz njegov navodno loš odnos s Milijanom Brkićem, Plenković je kazao kako nisu istiniti te da on i Brkić dobro surađuju.

Kolega Brkić i ja smo u odličnim odnosima, on je legitimno izabrani zamjenik predsjednika stranke i dnevno komuniciramo. Otklanjam sve spekulacije koje se ovih dana mogu pročitati da smo u nekakvim zategnutim odnosima

BOLAN PAD JEDNOG OD DOSAD NAJMOĆNIJIH HDZ-ovaca: Plenković ga izbacio iz kadrovske križaljke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštivanje dogovora s Mostom

Govoreći o vremenu sastavljanja Vlade kazao je kako je Sabor sazvan za petak, te da očekuje da povjerenje Vladi bude izglasano u ponedjeljak. Kad je riječ o mostovim jamstvima, kazao je kako moraju zadovoljiti i proceduru i zahtjeve Mosta te da je on z ato da se dogovor ispoštuje.

Govoreći o prvim potezima Vlade kazao je kako će raditi na poreznoj reformi, generatoru gospodraskog rasta i rasta radnih mjesta, stabilnosti javnih financija te na obrazovanoj reformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako je za nastavak arbitraže s MOL-om.

"O tome sam bio sasvim decidiran još i uoči početka izborne kampanje, zauzeo sam se za nastavak arbitraže, za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa u našoj strateškoj naftnoj kompaniji, pa i oko ove teme koju smo vidjeli tijekom vikenda. Međudioničarski ugovor bio je sasvim jasan - modernizacija rafinerija u Rijeci i Sisku", kazao je Plenković i dodao kako će se detaljno upoznati sa stanjem u INA-i i voditi računa da se u toj kompaniji maksimalno zaštiti interes Hrvatske.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo