PLENKOVIĆ JE NERVOZAN? Upravo se žestoko obrušio na Milanovića i Bernardića: / 'Čovjek laže'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Andrej Plenković o izjavi Bernardića da je glas za Kolindu glas za korupciju: 'On kao i njegov kandidat laže. Čovjek laže'

30.12.2019.
17:15
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković komentirao je današnje izjave šefa SDP-a Davora Bernardića kako je glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas za korupciju. "On kao i njegov kandidat laže. Čovjek laže. Ovakva teza je nešto što on cijelo vrijeme govori, u Saboru. Perpetuira tezu koja ne stoji", rekao je i dodao da njegova Vlada poštuje neovisnost pravosudnih tijela te da se bore protiv korupcije, piše Dnevnik.hr.

Na pitanje o fotomantaži na kojoj Zoran Milanović ima uzdignuta tri prsta, Plenković je rekao kako bi volio da ga se upita na koliko je on fotomontaža bio te da zadnjih nekoliko godina doživljava negativnu kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BERNARDIĆ IZNIO OZBILJNU OPTUŽBU O KOLINDI: /

Sumnjivo mu je pomilovanje Leona Sulića, objasnio je i zašto

Image
BERNARDIĆ IZNIO OZBILJNU OPTUŽBU O KOLINDI: /

Sumnjivo mu je pomilovanje Leona Sulića, objasnio je i zašto

Milanovića prozvao da laže

"Uključujući i ovakve laži od samog kandidata SDP-a na ovim izborima. Čovjek od 2016. iznosi neistine, laži koje onda preuzimaju pojedini akteri na krajnjoj desnici i zagađuju medijsko, internetski i komunikacijski prostor. Sve što je o meni izgovorio je laž. Pogledajte sve njegove izjave. Recimo ova zadnja njegova izjava da imam loše mišljenje o predsjedniku Tuđmanu. Čovjek laže. Vrlo je važno imati na umu da netko tko pretendira biti predsjednik države je u stanju izgovoriti takvu laž.

Da bi učinio što? Da bi poslao poruku biračima desnice da ne glasuju za Kolindu Grabar-Kitarović jer je ona kandidatkinja HDZ-a i drugih stranaka nego da daju glas nekome druge. To je ta vrsta laži i manipulacije koju on plasira i kroz svoje ljude i kroz svoje ljude u medijima", izjavio je Plenković. Međutim, nije htio otkriti na koga je mislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet uoči debate

S obzirom da Plenković ima iskustvo u sučeljavanju sa Zoranom Milanovićem uoči parlamentarnih izbora, novinare je zanimalo je li dao neki savjet Grabar-Kitarović uoči večerašnje debate na RTL-u. Rekao je da se Grabar-Kitarović već u debati u prvom krugu bila izvrsno pripremila.

Na pitanje o tome u kojoj je fazi odluka koju je najavio na Badnjak prije nekoliko godina, o kupnji Ine od MOL-a, rekao je "Konzultanati rade na poslu koji im je povjeren". Na pitanje hoće li na to sve utjecati današnja presuda, Plenković je rekao da su to dva odvojena procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo