PLENKOVIĆ JE GOTOVO FORMIRAO TIM ZA IZBORE U HDZ-U: / Zamjenika traži u redovima desnice, među onima koji su bili u ratu

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL/EU2020HR

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković gotovo je pri kraju formiranja svog tima za unutarstranačke izbore, a čini se da zamjenika traži na stranačkoj desnici

27.1.2020.
9:35
Borna Filic/PIXSELL/EU2020HR
VOYO logo

Uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u, 15. ožujka, predsjednik HDZ-a i ponovni kandidat za tu funkciju Andrej Plenković gotovo je formirao svoj tim. Kako piše N1, Plenković stranačkog zamjenika traži u redovima desnice, onih koji su prošli Domovinski rat jer mu se prigovara da je stranku previše gurnuo u lijevi centar.

Čini se da postoji dvojba hoće li kandidat za njegova stranačkog zamjenika biti osječko-baranjski župan i bivši šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, Ivan Anušić, ili ministar branitelja Tomislav Medved, a odluka bi trebala pasti na sutrašnjem sastanku, neslužbeno doznaje N1. Anušić je bio maloljetni dragovoljac, a Medved je umirovljeni brigadni general.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Damir Krstičević će na kraju voditi Plenkovićev stožer na izborima u HDZ-u koji se, po modelu jedan član jedan glas, održavaju za predsjednika, zamjenika i četvero potpredsjednika. Ovisno hoće li kandidat za zamjenika biti Anušić ili Medved, onaj drugi će biti kandidat za potpredsjednika.

Potpredsjednici Butković i Horvat

U Plenkovićevu potpredsjedničkom timu trebali bi biti još ministar Oleg Butković i ministar Darko Horvat, neslužbeno doznaje N1, a četvrti kandidat za potpredsjednika još je nepoznat. Međutim, trebao bi biti netko od kandidata s juga Hrvatske kako bi se zadovoljila i regionalna zastupljenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alternativnu opciju tvore Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava, koja je formirana kako se glasovi ne bi rasipali, pri čemu je Kovač kandidat za predsjednika stranke, Penava za zamjenika, a Stier za potpredsjednika. Kruže nepotvrđene priče da bi kandidati za potpredsjednike te alternativne opcije mogli biti još Milijan Brkić, Domagoj Ivan Milošević te Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a.

Image
BLIŽE SE UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-U: /

Damir Krstičević na čelu Plenkovićeva stožera

Image
BLIŽE SE UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-U: /

Damir Krstičević na čelu Plenkovićeva stožera

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo