Pratite uživo / Plenković i ministri suočeni s 39 pitanja zastupnika: Sabor zasjeda nakon mjesec dana stanke

Nova sjednica uobičajeno počinje Aktualnim prijepodnevom, na kojemu će pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade postaviti 39 zastupnika

17.1.2018.
9:39
VOYO logo

Nakon jednomjesečnog odmora saborski zastupnici su se vratili u sabornicu, budući da počinje nova, 7. sjednica na kojoj ih čeka više od 100 točaka dnevnog reda.

Nova sjednica uobičajeno počinje Aktualnim prijepodnevom, na kojemu će pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade postaviti 39 zastupnika. Ždrijebom je odlučeno da će prvi pitanje postaviti nezavisni Furio Radin, posljednji SDP-ov Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divjak: 'Obavezna informatika je imperativ'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažimir Varda, zastupnik stranke Milana Bandića, nakon što je gradonačelnik Zagreba polemizirao s ministricom Divjak o obrazovanju, nastavio je istom stilu.

Divjak je na pitanje o informatici i nabavi računala za škole kazala da je obavezna informatika imperativ u 21. stoljeću. "Država nije ulagala u školsku opremu i računala desetak godina. Za ovu godinu osigurali smo 26 milijuna kuna za opremanje škola koje nemaju minimalne uvjete za održavanje nastave informatike", kazala je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varda nije bio zadovoljan odgovorom ministrice, zbog čega je zatražio pisani odgovor.

>> Bernardić premijeru: 'Di su pare? Di je Pretjerivač?' - Plenković: 'Ne znam je li to plod team-buildinga...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hasanbegović dao 'jedinicu' ministrici Divjak: 'Komesarijat Jokić-Budak je onemogućio znanstvenicima sudjelovanje u kurikularnoj reformi'

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo