PLENKOVIĆ I JANDROKOVIĆ ČESTITALI DAN NEOVISNOSTI I PORUČILI: / 'Predano radimo na dobrobit svih naših građana'

Image
7.10.2018.
13:47
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u nedjelju je uputio čestitku u povodu Dana neovisnosti te naglasio da taj dan slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske, zahvalni za herojstvo branitelja, ali i s mnogim izazovima i zadaćama u daljnjoj izgradnji uspješne i uređene Hrvatske, čvrsto ukorijenjene u europske vrijednosti.

"Prije dvadeset i sedam godina Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s bivšom državom. Dan neovisnosti slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga se s posebnom zahvalnošću prisjećamo herojstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote položili u obrani domovine. Hrvatska je danas moderna i demokratska država, članica Europske unije i NATO-a. Pred nama su i dalje mnogi izazovi, poput jačanja pravne države i vladavine prava te osnaživanja institucija koje svojim djelovanjem moraju ulijevati povjerenje svim građanima. U Europskoj uniji, naši sljedeći ciljevi su ulazak u Schengenski prostor i europodručje. Tako će, uz potporu razvojnih projekata i europskih fondova, Hrvatska postati još sigurnija i prosperitetnija", napisao je premijer Plenković u čestitki.

Rad na igradnji uspješne i uređene Hrvatske

Podsjetio je da Hrvatska danas, drugu godinu zaredom, ostvaruje proračunski suficit, istodobno bilježeći pad javnog duga, stalan gospodarski rast i povećanje zaposlenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politička stabilnost, odgovorno upravljanje javnim financijama i poticajni gospodarski pokazatelji pružaju priliku, ali nameću i obvezu za nastavkom provedbe sveobuhvatnih strukturnih reformi.

Stoga predano radimo na dobrobit svih naših građana i gradimo društvo u kojem će svi imati kvalitetniji život, bolje plaćen posao te moderno obrazovanje primjereno potrebama tržišta rada i izazovima budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno trebamo raditi na daljnjoj izgradnji uspješne i uređene Hrvatske, čvrsto ukorijenjene u europske vrijednosti. Naša je zadaća nastaviti razvijati tolerantno i uključivo društvo koje promiče i štiti slobodu i demokraciju, jednakost i solidarnost te temeljna ljudska i manjinska prava", poručio je Plenković te svim Hrvaticama i Hrvatima i svim sugrađanima u zemlji i inozemstvu, u ime hrvatske Vlade i osobno, čestitao Dan neovisnosti.

Jandrokovićeva čestitka

Čestitku hrvatskim građanim auputio je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je podsjetio na oduku Sabora koja je, kako kaže, potvrdila pravo hrvatskog naroda na nacionalnu samobitnost, samoodređenje te pravo na suverenu, samostalnu i neovisnu državu. Također je podsjetio na činjenicu da su brojni branitelji dali svoje živote u obrani zemlje ističući kako su Domovinski rat i njegove vrijednosti temelj postojanja današnje Hrvatske te da je "naša obaveza i odgovornost su da ih čuvamo i ostavimo u nasljeđe budućim naraštajima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas kada imamo neovisnu hrvatsku državu, naša odgovornost i jedini interes moraju biti da svi zajedno, u duhu međusobnog uvažavanja, gradimo Hrvatsku kao sigurnu i prosperitetnu zemlju snažnih institucija, vladavine prava i socijalne sigurnosti, gospodarski razvijenu i demografski obnovljenu, uz izraženi društveni osjećaj za pravednost i solidarnost, zaštitu obitelji i njezinih vrijednosti te ostvarivanje uvjeta za osnaživanje položaja mladih.

Pritom, odgovornost svih nas je da, svojim ozbiljnim, sustavnim, dosljednim i vjerodostojnim djelovanjem, poštujemo i slušamo poruke svih hrvatskih građana i opravdamo njihovo povjerenje", naglasio je Jandroković u čestitki te svim građankama i građanima Republike Hrvatske, svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu poželio sretan Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo