UZAVRELE STRASTI / Plenković gura Turudića, oporba bjesni: 'Spremni ste podržati udar na pravnu državu?'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kandidat za glavnog državnog odvjetnika i sudac Ivan Turudić još uvijek tvrdi da on i Josipa Pleslić (bivša Rimac), nisu prijatelji, već samo dobri poznanici

5.2.2024.
18:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu nakon šireg Predsjedništva HDZ-a. Kazao je da je stav stranke jedinstven i da ustraju na prijedlogu da Ivan Turudić bude glavni državni odvjetnik ustvrdivši da su događaji proteklih nekoliko dana "bez presedana".

"Razgovarali smo naravno i ovoj aktualnoj temi koja se odnosi na odabir glavnog državnog odvjetnika i raspravili informacije koje su izašle u medijima, analizirali i jedinstven stav svih koji su bili na sastanku je da ćemo kao stranka ustrajati na prijedlogu gospodina Turudića za budućeg glavnog državnog odvjetnika iz niza razloga", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TRI SPORNE TOČKE' /

Plenković o Turudiću: 'Ostajemo pri svom stavu! Poruke s Rimac su pravosudni voajerizam'

Image
'TRI SPORNE TOČKE' /

Plenković o Turudiću: 'Ostajemo pri svom stavu! Poruke s Rimac su pravosudni voajerizam'

Kandidat za glavnog državnog odvjetnika i sudac Ivan Turudić još uvijek tvrdi da on i Josipa Pleslić (bivša Rimac), nisu prijatelji, već samo dobri poznanici. Podsjetimo, Jutarnji list objavio je prepisku njih dvoje, a poruke koje su razmjenjivali putem WhatsAppa nalaze se u sudskim spisima, potvrdio je to za RTL Danas USKOK.

Uoči sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a isplivale su i nove poruke između ex Rimac i Turudića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Plenkovićeve izjave počele su pristizati i prve reakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turudić je lagao o Zdravku Mamiću. Lagao je o Josipi Rimac. Lagao je i o predmetu svog bratića. Takav čovjek nema integritet i ne može imati povjerenje javnosti, a za Plenkovića je to redukcija u izričaju. Odlukom da ga i dalje gura, Turudićeve laži postale su Plenkovićeve laži", napisali su iz Možemu na X-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali ok, idemo dalje: HDZ je osuđena zločinačka organizacija, to znamo. Sad treba postaviti pitanje svima onima koji im drže većinu, jesu li zaista spremni podržati ovakav udar na pravnu državu?", napisao je saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Predsjednik Zoran Milanović predložio je Plenkoviću sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) zbog izvanredne i neočekivane situacije u hrvatskom pravosudnom sustavu, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li Plenković odustati od Turudića? 'Teško, To bi značilo popuštanje Milanoviću'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo