sukob dva brda / Plenković: 'Da ja govorim ono što Milanović govori mjesecima, zapalili bi Gornji grad, bombe bi letjele kroz prozor'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

„Sipa salve uvreda na osobnoj razini i prezentira to kao nešto normalno, ja imam obavezu kao premijer ukazati da to nije normalno", rekao je Plenković o svađama s predsjednikom

14.5.2021.
12:48
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je dozvolu ulaska građanima koji žive izvan Hrvatske na dan izbora u zemlju bez testova na koronavirus.

„Nije se ništa promijenilo, boravak danas ili bilo koji drugi dan, isto je. Pitajte MUP kako ulaze oni koji ostaju do 12 sati“, rekao je Plenković nakon završne konferencije HDZ-a i kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li se zbog kampanje intenzivirale svađe i tenzije između njega i predsjednika Zorana Milanovića, Plenković je kazao da je Milanović svašta rekao i Orešković, Puljak, Pupovcu…

„Sipa salve uvreda na osobnoj razini i prezentira to kao nešto normalno, ja imam obavezu kao premijer ukazati da to nije normalno. To nije prepucavanje. Jer netko ima agendu vrijeđanja. A jučer plače da mi ne smijemo napisati javnosti citate iz programa prof. Đurđević jer kršimo ustav. Vidite koji je to totalitaristički pristup“, kazao je Plenković.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja jednostavno nemam drugog izbora nego u fušu odgovarati, da ne bi ispalo da imamo političku naciju kukavica, eunuha i ušutkanih jadničaka", istaknuo je dodajući da je to za njega "politički sport". 

"Da ja govorim ono što Milanović govori mjesecima, s vilama bi nas potjerali iz Banskih dvora, zapalili bi Gornji grad, bombe bi nam tamo letjele kroz prozor. Imate licemjernu ljevicu koja šuti jer netko vulgarno napada HDZ. To je ta jadna i politički kukavička javnost koja šuti," izjavio je premijer vraćajući se na temu sukoba s predsjednikom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Jadnrokoviću i kupaćim gaćama

"To je bila jedna šala", konstatirao je Plenković na upit o objavi šefa Sabora Gordana Jandrokovića svoje fotografije u kupaćim gaćama kao odgovor također na provokaciju predsjednika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo