POSTIZBORNI HODOGRAM / Ništa od spajanja Ministarstva branitelja s MORH-om: Medved i Grlić Radman ostaju ministri

U četvrtak bi trebao biti poznat konačan broj ministarstava kao i broj i imena ministara i ministrica

13.7.2020.
19:43
VOYO logo

Nakon što je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a  uslijedila je sjednica Središnjeg odbora HDZ-a, a točka na dnevnom redu bila je analiza rezultata HDZ-a na parlamentarnim izborima te imenovanje novog glavnog tajnika stranke.

Image
zasjeda vrh hdz-a /

Plenković: 'Do četvrtka ćemo imati arhitekturu Vlade. Bit će nešto manja, ali funkcionalna'

Image
zasjeda vrh hdz-a /

Plenković: 'Do četvrtka ćemo imati arhitekturu Vlade. Bit će nešto manja, ali funkcionalna'

Umjesto Gordana Jandrokovića, koji će opet biti predsjednik Sabora, novi glavni tajnik stranke bit će Krunoslav Katičić, njegov dosadašnji zamjenik i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine. Katičić je, kako je kazao Plenković, njegov dugogodišnji prijatelj i čovjek od povjerenja. 

Predsjednik HDZ-a i novi-stari premijer Andrej Plenković kazao je da ćemo do četvrtka imati cijelu arhitekturu nove Vlade, i ministre i ministrice. Vlada će biti nešto manja, ali funkcionalna, a neki dosadašnji ministri će otići u Sabor dok će neki biti novi, a neki će ostati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričekat ćemo proglašenje službenih rezultata nakon ponovljenih izbora u Raši i nakon toga ja vjerujem da ćemo u dogovoru s predsjednikom Republike dogovoriti sredinom idućeg tjedna termin za sazivanje Sabora", rekao je Plenković nakon Predsjedništva.

Jedan od potpredsjednika Vlade bit će SDSS-ov Boris Milošević dok će Tomo Medved ostati ministar branitelja i potpredsjednik Vlade, a Gordan Grlić Radman ostat će ministar vanjskih i europskih poslova.

Plenković je potvrdio da se Ministarstvo branitelja neće spajati s Ministarstvom obrane, no nije potvrdio hoće li dosadašnji ministar gospodarstva Darko Horvat biti ministar obrane. Mnogima se taj potez čini čudnim, no u politici nije ništa nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da će Željko Reiner i Ante Sanader ostati potpredsjednici Sabora, dok će Branko Bačić i dalje biti predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo