RJEŠAVANJE ZATEGNUTIH ODNOSA / Plenković će se susresti sa srbijanskim premijerom: 'Bit ću s Vučićem na jednom panelu i sigurno ćemo imati prilike razgovarati'

Image

Plenković i Vučić razgovarat će o gospodarskoj suradnji i interesu hrvatskih tvrtki na tržištu u Srbiji, te srpskih tvrtki u Hrvatskoj

17.1.2017.
19:12
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je izjavio da će tijekom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu vjerojatno imati priliku susresti se sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Bit ću s Vučićem na jednom panelu i sigurno ćemo imati prilike razgovarati. Želim da ova Vlada rješava probleme, a odnosi sa Srbijom važni su za Hrvatsku. Postoji niz tema iz vremena Miloševićeve velikosrpske agresije koje se odnose na pitanje nestalih, granice, kulturnih dobara, regionalne jurisdikcije njihova zakona", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu će se, između ostalog, naći i teme gospodarske suradnje i interesa hrvatskih tvrtki na tržištu u Srbiji, te srpskih tvrtki u Hrvatskoj. "Dakle, 2017. je vrijeme da na zreo način adresiramo sve te teme i želim da ova Vlada bude 'problem solving' Vlada", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo