ministar u središtu afere / Plenković brani Kuščevića: 'Nije upisao dvije nekretnine u katastar, nije to propust takvih razmjera'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Premijer je rekao da se u zadnjih pet mjeseci njegovi ministri 'bombardiraju'

25.6.2019.
10:53
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu novinarima da se cijeli krimen ministra uprave Lovre Kuščevića svodi na to što je dvije svoje nekretnine propustio upisati u katastar, a primijetio je da se njegova Vlada od samog početka suočava sa, kako ih je nazvao, 'suflerima' čiji je cilj politička destabilizacija.

Image

Državni vrh na Mirogoju položio vijenac povodom Dana državnosti

Image

Državni vrh na Mirogoju položio vijenac povodom Dana državnosti

Plenković je nakon polaganja vijenca državnog vrha na Mirogoju u povodu Dana državnosti, odgovorio novinarima da je ovih dana dosta razgovarao s Kušćevićem vezano uz evidenciju njegove imovine, zaključivši da se tu radi o slijedu „vrlo dobro usmjerenih napada na ministra”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se svi naslovi i tekstovi pročitaju i kad pročitate njegove argumente i imovinsku karticu onda shvatite da se cijeli krimen svodi na to da je dvije nekretnine koje ima propustio upisati u katastar", rekao je premijer, dodavši da je razgovarao, kao što je i najavio, s Kuščevićem te su, rekao je, detaljno prošli sve, papir po papir.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica da netko nije upisao dvije nekretnine u katastar je propust, ali nije to propust takvih razmjera da sad moramo zbog toga dovoditi u pitanje niti njegov politički niti ljudski integritet", zaključio je premijer, kojeg su novinari pitali hoće li tražiti Kuščevićevu ostavku.

Premijer je ustvrdio i da je ministar Kuščević "deset, jubilarni" ministar koji se našao pod pritiskom u mandatu ove Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate ljude koje se angažiraju pa serviraju te informacije, plasiraju, traže dobar tajming, naravno, jer je medijima to jako interesantno i da će to iskoristiti i onda se stvori ozračje da je neki problem", rekao je Plenković.

Upitan zašto ne ostavlja mogućnost da mediji sami dođu do tih stvari i da rade svoj posao, nego uvijek misli da medijima netko daje te stvari, kazao je da njegovo iskustvo pokazuje da uvijek postoje sufleri (kazališni šaptači), a nekad se, dodao je, samoinicijativno dobrim radom medija to dobije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali sufleri su dosta bitni, ljudi su vrlo jasni u političkim namjerama destabilizacije, destrukcije i rušenja. Ako se s nečim suočavamo od nultog trenutka ove vlade onda je to", zaključio je premijer.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo