PLENKOVIĆ 14. NA LISTI TOP EUROPSKIH POLITIČARA UGLEDNOG 'POLITICA': / 'On je kandidat za neku od vodećih funkcija u EU i UN-u'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz redova uglednog lista Politico, stiže zalet premijeru i predsjedniku HDZ-a

11.4.2019.
22:29
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Andrej Plenković zauzeo je 14. mjesto na listi 40 ključnih igrača u Bruxellesu koju je za ugledni list Politico složio njihov urednik Ryan Heat.

Za našeg premijera Heat kaže da je "rijetka vrsta europskog političara, uspješan, umjeren i suptilan, koji za sebe kaže da je lišen svih ekstrema i populizma". U Politicu podsjećaju da je Plenković u Bruxelles otišao 2013., čim je Hrvatska ušla u EU, a da se kući vratio u roku tri godine i to na poziciju predsjednika Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa svojih 49 godina, Plenković se čini komprimisnim kandidatom za neku od vodećih funkcija u EU ili UN-u, onaj koji stupa na scenu kad se kandidati iz velikih zemalja povuku", piše Politico.

Inače, na čelu ove liste nalazi se Matteo Salvini, krajnji desničar koji je u Italiji zahuktao raspravu o Uniji, a slijedi ga Nigel Farage, čovjek kojeg mnogi krive za Brexit, a koji je i sam priznao da je lagao govoreći o nekim "štetama" koje EU donosi Britancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo