NAKON TRAGEDIJE U BUZINU / Pitali smo vas što mislite o ideji uvođenja privremene dozvole za mlade vozače: 'Za glupost nema lijeka...'

Image
Foto: Danas.hr

Na Facebook stranici Net.hr-a postavili smo vam pitanje što mislite o uvođenju privremene vozačke dozvole za mlade vozače. U tjedan dana skupilo se više od 700 komentara

3.7.2023.
6:38
Danas.hr
VOYO logo

Nakon nedavne teške nesreće na ilegalnom car meetu, održanom na parkiralištu trgovačkog centra u zagrebačkom naselju Buzin, gdje je mladi vozač jureći snažnim Mercedesom ozlijedio petero ljudi, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da se, kao preventivna mjera, razmatra uvođenje privremene vozačke dozvole za mlade vozače.

"Ako u određenom razdoblju ne skupe određeni broj negativnih bodova, onda bi mogli steći uvjete za stalnu", kazao je ministar Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vama smo na našoj Facebook stranici postavili pitanje što mislite o tome. U tjedan dana skupilo se više od 700 vaših komentara, a ovo su neki od njih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'A što mislite o uvođenju privremenih ministarstava?'

"Radije neka razmisli kako da pred zakonom budu SVI jednaki i jednako odgovaraju za svoja (ne)djela, a ne vječito štititi stranački i novčano potkovane ljude! Taj potez bi bio veći preokret nego bilo koje rigoroznije mjere!"

"Neka institucije rade svoj posao i donose sve samo petominutne zakone ne. Stalne izmjene i dopune zakona u korist podobnih dovelo su nas do ovoga što danas imamo. Živi nered, nerad, nesposobnost gdje se više ni sama birokracija ne može snalaziti. U kulturnim zemljama postoje i stoljetni zakoni za koje i mala djeca znaju. Ovako prkosni i razjedinjeni nikad na pravu granu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽAS U NOVOM ZAGREBU /

Jezivi prizori nakon što je divljak s Mercedesom naletio na skupinu ljudi: Skršeni auti, Hitna, policija, šokirana lica okupljenih...

Image
UŽAS U NOVOM ZAGREBU /

Jezivi prizori nakon što je divljak s Mercedesom naletio na skupinu ljudi: Skršeni auti, Hitna, policija, šokirana lica okupljenih...

"Što mislite o uvođenju privremenih ministarstava? Ako se ne dokažu o godinu dana, ukidaju se i snose odgovornost za štetu."

"Super je kako se ovakva pitanja potežu samo kada se dogodi ovak nekaj. U međuvremenu, nikome ništa. Privremena dozvola neće riješiti problem. Stroži zakoni i kazne, pogotovo za nedavne obijesne ispade, provođenje tih zakona i primjenjivanje tih kazni za sve jednako, onda možda imamo šanse."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ministar lupeta ko otvoren prozor'

"To je bezveze. Samo strogo kažnjavanje može riješiti taj problem, ali svi da se kažnjavaju strogo, bez obzira na stranku, vjeru i boju kože."

"Podržavam. Također i za starije od 65."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar lupeta ko otvoren prozor."

"Ovaj ministar je poznat po donošenju glupih zakona u prometu.
Dovoljno je da provođenje zakona bude isto prema svim građanima RH. Sve će biti u redu kada ne bude nedodirljivih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog nekoliko mladih napuhanaca, razmaženih tatinih sinova kaznit ćete većinu mladih vozača zato jer država ne može izaći na kraj s njima. Kao i u svemu kod nas, većina ispašta zbog nekolicine bogatuna."

"Ima inteligentnije riješenje. Elektronska(GPS) vozačka, pogotovo za motocikle. Pa onda ne smije sjesti s tom vozačkom u auto koji netko drugi vozi i krši pravila. I nije nešto basnoslovno skupo (3-12€), ali kad se nakaleme agencije, CVH, prekupci, HDZ ići onda skuplje. Kao kad vam navigacija u autu kad nagazite viče 'bi- bi' ova vam 'bi-bi' lupi kaznu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao da završiš školu i dobiješ privremenu svjedodžbu'

"Obična glupost. Još jedno zavlačenje lopovske ruke u džepove građana."

"Mislim da smo prvaci u svijetu u izmišljanju gluposti. Ako sam platio autoškolu i uspješno je završio polaganjem svih sadržaja, kak bih mogao imati privremenu vozačku? Kao da završiš, recimo, srednju školu i dobiješ privremenu svjedodžbu. Što više intelektualaca, to više gluposti. Ima regulativa u represiji propisa koja nesavjesnog vozača kažnjava na neki način. I kakva dobna granica dok čovjek ima uvjeta u zdravstvenom smislu da upravlja vozilom i vozi? Kad nema to, riješi medicina rada i ukine vozačku…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"(…) Nije s 23 godine mladi vozač, nego čovjek koji već pet godina radi, možda već ima i obitelj ili svoju firmu, podliježe kaznenoj odgovornosti, može nositi oružje, niti je preko 60 star jer još uvijek radi, mora putovati i živjeti, a za bolesnike koje muče vozači sa PTSP-om preporučujem da posjete psihijatra, makar za glupost nema lijeka."

"Samo po novčaniku to najviše boli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Direkt analizira: Treba li mladim vozačima zabraniti vožnju auta od 500 konjskih snaga...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo