ANKETA RTL.HR-A / Pitali smo vas slažete li se s načinom i onim što govori Milanović: Predsjedniku ste dali ogromnu potporu!

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, RTL.hr

U našoj anketi RTL.hr vam je postavio pitanje slažete li se s načinom i onim što predsjednik govori

30.3.2021.
15:10
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, RTL.hr
VOYO logo

Mahnito pisanje statusa na Facebooku, izjave svaki dan, sukob s premijerom Andrejom Plenkovićem i žestok sukob sa zastupnikom SDSS-a Miloradom Pupovcem obilježio je posljednjih tjedana aktivnost predsjednika Zorana Milanovića

Cijela akcija počela je kada je Milanović, bez da se prethodno javila na javni poziv DSV-a koji stoji u zakonu, Zlatu Đurđević izravno predložio Saboru kao kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se pozivao da je po Ustavu predlagač kandidatkinje, dok je vladajuća većina predvođena HDZ-om i premijerom Plenkovićem zauzela stav da predsjednik kandidata ili kandidatkinju može predložiti samo među onima koji su se javili na javni poziv. Sukob se razbuktava kada predsjednik Sabora Gordan Jandroković ne stavlja na dnevni red njegov prijedlog, a za pravo mu daje i zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac

Plenković javno govori da HDZ neće podržati Đurđević jer se diskvalificirala zato što je pristala biti kandidatkinja, a potom kreće Milanovićeva salva kritike i uvreda na račun premijera i Milorada Pupovca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

U našoj anketi RTL.hr vam je postavio pitanje slažete li se s načinom i onim što predsjednik govori i čak 90 posto vas dalo je za pravo predsjedniku.

66 posto ili 3053 se slaže i s onim što Milanović govori, kao i s načinom na koji to govori, dok se 24 posto ili vas 1101 složilo s onim što govori predsjednik, ali se ne slaže s njegovim načinom iznošenja svojih stavova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, samo je 10 posto, ili 471, kazalo da se ne slažu niti s onim što govori Milanović, kao niti s njegovim stilom, a samo vas 19 je odgovorilo da se ne slaže s onim što govori, ali im način nije problem.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo