NESREĆA U VELIKOJ GORICI / Pijani ZET-ovac busom udario parkirani auto pa pobjegao: Jedna žena i kolege 'natjerali' ga da se vrati na mjesto nesreće

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Gospođa koju je udario je stala da si otvori ulazna vrata u dvorište kako bi ušla unutra. Eto, nije imala sreće, nije prošla minuta i bus ju je pomeo', kazala je Velikogoričanka

15.6.2023.
15:06
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nesvakidašnja nesreća dogodila se u ponedjeljak oko podneva u Ulici Matice Hrvatske u Velikoj Gorici, a sve je dobilo i neuobičajen zaplet. Naime, kako su ispričali očevici, vozač ZET-ovog autobusa se zabio u automobil koji je stajao na pločniku uz dvorište. Prilikom udarca autobusa u automobil desna zadnja guma izletjela je iz ležišta.

Velikogoričanka koja živi u blizini šokirala se kada je shvatila da je vozač ZET-ovog autobusa odlučio otići s mjesta nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čula sam jak udarac'

“Čula sam jak udarac, pogledala kroz prozor i vidjela auto u ogradi i nigdje nikoga. Prvo sam mislila da je susjeda udarila u ogradu. Ljudi koji su vidjeli što se dogodilo su rekli da ju je udario ZET autobus i pobjegao. Sjela sam u svoj auto i otišla na autobusni kolodvor“, ispričala je za KronikeVG te dodala kako ga je našla da stoji na svojoj stanici i već ima putnike u autobusu za dalje.

Image
KAKVA DRSKOST NA JARUNU /

Blokirao put autobusu ZET-a pa fizički nasrnuo na vozača i prometnika. Umiješala se i policija…

Image
KAKVA DRSKOST NA JARUNU /

Blokirao put autobusu ZET-a pa fizički nasrnuo na vozača i prometnika. Umiješala se i policija…

“Njegove kolege i ja smo ga 'natjerali' da se vrati i napravio je to. Gospođa koju je udario je stala da si otvori ulazna vrata u dvorište kako bi ušla unutra. Eto nije imala sreće, nije prošla minuta i bus ju je pomeo. Policija je napravila izvid i vozač je bio pod utjecajem alkohola”, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ZET-a su potvrdili da se dogodila nesreća.

Upućena interna kontrola

"U nezgodi je došlo do materijalne štete. Na mjesto događaja upućena je interna kontrola ZET-a, kao i policija koja je alkotestiranjem utvrdila prisutnost alkohola u organizmu vozača. Na temelju navedenog vozač je promptno suspendiran te je pokrenut postupak koji prethodi izvanrednom otkazivanju ugovora o radu", kazali su iz ZET-a za Večernji list te najoštrije osudili ponašanje vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrebački električni tramvaj ne tolerira nepravilnosti u radu zaposlenika, a posebice vožnje pod utjecajem alkohola koja je strogo zabranjena, kako internim, tako i zakonskim aktima prema kojima vozači i kazneno odgovaraju za svoje postupke u prometu", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo