PRESUDA U SPLITU / Pijana zabila nož od 15 cetimetara u srce partneru. Odrobijat će 10 godina

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Katarina Mladineo je proglašena krivom jer je, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s partnerom u iznajmljenom stanu zgrabila kuhinjski nož te ga zabila u srce Željku Gveriću, koji je preminuo na mjestu

6.3.2024.
13:00
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Katarina Mladineo, 52-godišnjakinja iz Komiže, nepravomoćno je osuđena na deset godina zatvora zbog ubojstva svog izvanbračnog supruga Željka Gverića (50) krajem travnja prošle godine u Splitu. Presuda je izrečena na splitskom Županijskom sudu, piše Slobodna Dalmacija.

Mladineo je proglašena krivom jer je, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s partnerom u iznajmljenom stanu, s visokim postotkom alkohola u krvi, zgrabila kuhinjski nož dužine 15 centimetara te ga zabila u srce Gveriću, koji je preminuo na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudsko vijeće, predvođeno sutkinjom Teom Budimlić, osim desetogodišnje zatvorske kazne, odredilo je i sigurnosne mjere. Mladineo će biti podvrgnuta obveznom psihijatrijskom liječenju koje može trajati do završetka kazne zatvora, te obveznom liječenju od ovisnosti o alkoholu, koje može trajati najdulje tri godine.

Image
izboli ga /

Stravičan zločin u Beogradu: Osumnjičeni za ubojstvo MMA borca su nogometaši?

Image
izboli ga /

Stravičan zločin u Beogradu: Osumnjičeni za ubojstvo MMA borca su nogometaši?

S obzirom na visinu izrečene kazne, produžen joj je istražni zatvor, u kojem se nalazi od uhićenja. Nakon ubojstva, Mladineo je odmah uhićena, a policija je podnijela kaznenu prijavu nekoliko dana kasnije, budući da je iste večeri prevezena u splitsku bolnicu zbog ozljeda glave, ruku i nogu. Utvrđeno je da je zadobila frakturu lubanje i slomljena rebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba su sudionika, i žrtva i osuđena, bili skloni alkoholu i čestim međusobnim sukobima, što je rezultiralo tragičnim ishodom.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka je neučinkovitost sustava platio životom. Kako spriječiti da se tragedija ne ponovi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike