i karamarko na pantovčaku / Petrov žurno doputovao iz Splita naći se s premijerom, a zatim i predsjednicom

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Božo Petrov doputovao je iz Splita i odmah se uputio u zgradu Vlade. Tamo se sastao s Tihomirom Oreškovićem, ali nisu otkrili o čemu su razgovarali

6.6.2016.
16:08
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Božo Petrov doputovao je danas iz Splita i direktno se zaputio u Banske dvore. Oko 14.30 sati žurno je ušao u zgradu Vlade ne želeći davati izjave medijima. 

Vladu je napustio oko 15.40 sati, također bez izjava okupljenim novinarima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju N1, pojavila se informacija kako su na sastanku s Petrovim i Tihomirom Oreškovićem bili i predstavnici nacionalnih manjina. Međutim, tu informaciju nitko nije potvrdio. 

Nakon sastanka u Banskim dvorima, Petrov se zaputio na Pantovčak naći se s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Kako RTL doznaje, Tomislav Karamarko se danas također našao s Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednici Vlade informirali su predsjednicu Republike o situaciji u Vladi, kažu na Pantovčaku, ne želeći davati druge pojedinosti razgovora.

Grabar-Kitarović prethodno je danas prijepodne razgovarala i s premijerom Tihomirom Oreškovićem te predsjednikom Hrvatskoga sabora Željkom Reinerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanci na Pantovčaku uslijedili su nakon što je premijer Orešković prošli tjedan zatražio da iz Vlade odstupe prvi potpredsjednik i šef HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik i čelnik Mosta Božo Petrov, a Karamarko potom poručio da Orešković više ne uživa povjerenja HDZ-a. Karamarko je pritom najavio da će stranka, ne podnese li Orešković ostavku, pokrenuti proceduru njegova opoziva i preslagivanja većine u Saboru i Vladi.

Grabar-Kitarović odgodila je i najavljeni odlazak u službeni posjet Litvi koji je bio predviđen za srijedu i četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je jutros iz Splita komentirao preslaganje većine koju najavljuje Tomislav Karamarko.

"Čuo sam negdje da gospodin Karamarko pokušava brojiti do 76 pa mu želim dati malo kreativnog mira", izjavio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo