vrijeme za katarzu / Petrov: 'U Srbiji se ponašaju kao da se Šešelju sudi za lakši prometni prekršaj, ali mi nismo slijepi'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Božo Petrov kritizirao je vlasti u Srbiji jer ratnog zločinca Vojislava Šešelja nisu izručile Haagu

17.3.2016.
15:38
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade RH i čelnik Mosta Božo Petrov danas se obrušio na vlasti u Srbiji. Naime, na vlastitom službenom Facebook profilu kritizirao je Srbiju što ratnog zločinca Vojislava Šešelja nije izručila Haagu. Također je naglasio kako je nedopustivo da se Šešelju izriče presuda bez njegove nazočnosti.

"Vidim da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke događaje. Tako se Vojislavu Šešelju, optuženom za teške zločine, koji danas s još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje tolerira, pa i odobrava. I ne samo to, umjesto da se Šešelja smjesta uhiti i otpremi u Haag, u Srbiji se ponašaju kao da je riječ o suđenju za lakši prometni prekršaj", napisao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravilnik Haaškog suda o postupku i dokazima vrlo jasno kaže da optuženi mora biti prisutan na objavi presude. U obrazloženju odluke da se Šešelju dozvoli da u vrijeme izricanja presude bude u Beogradu, ICTY navodi da će presuda biti izrečena u odsustvu ne zato što se njegova nazočnost ne zahtjeva, već zato što on to odbija i zato 'što srpske vlasti ne primjenjuju odgovarajuća sredstva da ga na to primoraju'", nastavlja. 

"Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slijepi, varaju se. Hrvatsku su u pregovorima oko pristupanja Europskoj uniji stopirali i minirali radi puno manje bitnih stvari. Gospodo, vrijeme je za katarzu", zaključio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo