'MENI JE VAŽNA SAMO JEDNA STVAR...': / Petrov progovorio o napetom odnosu s Karamarkom

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov komentirao je odnos s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karmarkom.

22.4.2016.
10:27
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Petrova su novinari pitali razgovara li s Karamarkom. "Naravno da razgovaramo. I ovo što je predsjednik Vlade rekao vrlo je jasno, meni su prirodne i normalne određene razine tenzija jer se tako može provesti posao", kazao je Petrov, dodavši da mu je u tom dijelu odnos s tenzijama normalan.

"Moraju postojati tenzije, jer ako imamo različita mišljenja, onda različito pristupamo stvarima", kazao je Petrov, dodavši da tenzije znače da će se i posao bolje obaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukobi u vrhu vlasti

Podsjetimo, sve žešći sukobi u vladajućoj koaliciji kulminirali su izjavom Milana Bandića da je s Tomislavom Karamarkom razgovarao o preslagivanju saborske većine. Nakon što je vrlo oštro odgovorio na spekulacije o tome da bi moglo doći do “preslagivanja saborske većine”, potpredsjednik Vlade Božo Petrov gostujući u RTL Direktu kazao je da je spreman napustiti vlast ako se reforme ne provedu, te je dao vrlo konkretan rok – tri mjeseca.

Karamarko poslao odgovor

Ubrzo se oglasio i Karamarko na svom Facebooku. ‘Više sam puta javno isticao kako imamo povjerenja u Most kao našeg partnera u Vladi. Reforme su nam zajednički prioritet i dok god imamo energiju da ih provodimo, ova će Vlada biti stabilna,’ napisao je na svom Facebooku potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Samo nepovjerenje koje jedan partner javno iskazuje drugome može destabilizirati Vladu i stoga pozivam sve članove Vlade da se usredotoče na posao za koji smo dobili povjerenje građana,” napisao je Karamarko demantirajući na taj način razne spekulacije o rekonstrukciji Vlade koje su se u posljednja dva dana pojavile u javnosti.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković je odlučio da se neće javno oglašavati i zauzimati stranu u ovom sukobu. No, želi poslati poruku svojim suradnicima u Vladi, a posebno hrvatskim građanima, da su ovakva prepucavanja kontraproduktivna te da ih on nikako ne podržava. Prema pisanju medija, Orešković je ogorčen s onim što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će Orešković, Karamarko i Petrov zajedno biti na službenoj komemoraciji u Jasenovcu.

Image
DANAS SLUŽBENA KOMEMORACIJA U JASENOVCU: /

U koloni sjećanja premijer Orešković i potpredsjednici Vlade Karamarko i Petrov

Image
DANAS SLUŽBENA KOMEMORACIJA U JASENOVCU: /

U koloni sjećanja premijer Orešković i potpredsjednici Vlade Karamarko i Petrov

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo