kritike oponentima /

Petrov ne isključuje suradnju s HDZ-om i SDP-om: 'Moraju se mijenjati, tražit ćemo dodatna jamstva'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Petrov je rekao da je činjenica da su HDZ i SDP bolje surađivali u Saboru nego što je Domoljubna koalicija surađivala s Mostom u Vladi

1.8.2016.
12:40
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Most nezavisnih lista otvorio je ured u Rijeci, a na svečanosti u 11 sati nazočio je predsjednik Mosta Božo Petrov te saborski zastupnici te stranke.

Petrov je nakon svečanosti dao izjavu za medije, u kojoj je kritizirao i SDP i HDZ, ali je isto tako istaknuo kako ne isključuje mogućnost suradnje s njima u slučaju da promijene svoju politiku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je cilj povezati sve nezavisne liste u Hrvatskoj, sve koje žele raditi ono što smo mi započeli. To je poruka da može u politici postojati etika i poštenje. Političar to treba imati ako želi služiti na dobrobit zajednici. Ovaj put ćemo tražiti puno jača jamstva jer Hrvatska nema vremena, a HDZ i SDP pozivam da se konačno odluče raditi za dobrobit svih građana jer dosad su radili za svoje osobne interese", rekao je. 

Petrov je rekao da je činjenica da su HDZ i SDP bolje surađivali u Saboru nego što je Domoljubna koalicija surađivala s Mostom u Vladi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem promjenu koja će se dogoditi i u SDP-u i u HDZ-u. Promjena može biti u sazivu zastupnika, i u čelništvu jedne i druge stranke. I u jednoj i drugoj stranci odluke donose njihovi predsjednici, a predsjedništvo im je za ukras. Ako se oni ne promijene i ne odluče dati jamstva, onda mogu skupa, jer ja ne vidim razlike između jednih i drugih", zaključio je čelnik MOST-a. 

Mogućnost osnivanja velike koalicije Petrov je ipak prokomentirao sa skepticizmom. 

"Puno je tu krokodila, a mala je bara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo