PETROV ODGOVARA NA KRITIKE OPORBE: /

'Naše su namjere dobre, što vi ništa niste učinili 25 godina?'

Image
7.11.2016.
16:51
VOYO logo

"Uhićenje hrvatskih branitelja izaziva zabrinutost. Svoje državljane nećemo ostaviti na cjedilu, pružit ćemo im punu pravnu pomoć. Orašje, Posavina su simboli obrane i ti ljudi moraju dobiti potporu Hrvatske kroz pravne mogućnosti. Moramo poštivati pravne institucije druge države", izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući na Hrvatskom radiju.

Petrov se osvrnuo i na rad Sabora i izrazio nadu da su građani zadovoljni te kazao kako će oporba uvijek biti oporba i govoriti da nije dobro što su zakoni prošli redovitu proceduru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sabor je time opravdao da je najviše zakonodavno tijelo i da može donositi zakone. Uvijek će se stvari rješavati u koordinaciji Vlade i Sabora. Plan nam je da prijedlozi zakona prolaze odbore čak i prije sjednice vlade jer smatram da se stručne službe moraju iskoristiti da budu na korist saborskim zastupnicima i Vladi", kazao je Petrov dodajući kako su doneseni neki ključni zakoni.

Image
PODOLNJAK NA FEJSU NAPAO SDP-ovce: /

'Da je Milanović sjedio u Saboru i radio možda bi bolje prošli na izborima'

Image
PODOLNJAK NA FEJSU NAPAO SDP-ovce: /

'Da je Milanović sjedio u Saboru i radio možda bi bolje prošli na izborima'

'Znamo da nećemo provesti revoluciju, ali bit ćemo kamenčić koji pokreće'

Nije želio reći u kojem će se vremenskom roku postići dogovor s HDZ-om oko porezne reforme te je samo kratko naznačio: "Za to smo da se donose prijedlozi zakona koji će ići u cilju kvalitetnih promjena i koji će raditi na dobrobit građana. To je u interesu i nama i partnerima u HDZ-u." Također je kazao kako dva partnera suprotstavljaju argumente u rasprava i imaju kvalitetnu komunikaciju te istaknuo da "dok god je to tako ova vlada će imati svjetlu budućnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kritike oporbe da su zakoni loše pripremljeni Petrov im je odgovorio pitanjem: "Zašto oni to nisu učinili u zadnjih 25 godina. Na sve naše prijedloge kažu da im je intencija dobra, ali... Pa kad je intencija dobra, zašto to nisu prepoznali u 25 godina pa sami pripremi prvi prijedlog?"

Također je dodao kako u Mostu ne smatraju da će svojim zakonskim prijedlozima provesti revoluciju, ali vjeruju da će oni biti kamenčić koji će pokrenuti strukrturne reforme koje su Hrvatskoj potrebne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo