PETROV IH POZIVA NA DEBATU: / Kaže da su se Milanović i Plenković razmetali 'karikaturalnim obećanjima'

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletić
13.8.2016.
22:19
PIXSELL, Nel Pavletić
VOYO logo

"Razmetali su se istim obećanjima čime se razmeću zadnjih dvadest godina, a uvijek kada bi došli u poziciju vlasti nikada to nisu proveli", rekao je Petrov novinarima u Metkoviću prije starta Maratona lađa.

Dodao je da su "njihova obećanja karikaturalna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada govorite o stotinama tisuća novih radnih mjesta, kada se razmećete da ćete smanjivati PDV ovoliko ili onoliko, a znate da vam je PDV jamac stabilnosti proračuna, mislim da je to smješno", ustvrdio je Petrov.

Image
UGLEDNI STRUČNJAK O DEBATI: /

Plenković je bio puno pristojniji, ali slabije pripremljen i s manje sadržaja

Image
UGLEDNI STRUČNJAK O DEBATI: /

Plenković je bio puno pristojniji, ali slabije pripremljen i s manje sadržaja

Također je smiješnim ocijenio spominjanje u debati očuvanja ruralnih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Milanović je sam ukinuo donacije 56 općina, odnosno lokalne samouprave ruralnog područja. Gospodin Plenković, a pogotovo njegov HDZ se nije zauzeo da se na bilo kakav način pomogne lokalnim zajednicama", rekao je Petrov.

'Jedan šuti, dugi iznosi neistine'

Komentirajući nadalje TV debatu Plenkovića i Milanovića rekao je kako je smiješno govoriti i o smanjenju PDV-a, a da se barem dijelom taj PDV ne usmjeri upravo u ruralna područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče sučeljavanja, jedan cijelo vrijeme šuti o ekonomskim smjernicama, a drugi daje potpuno neistinite podatke, ali je zanimljivo koliko to uvjerljivo priča", rekao je Petrov.

Image
REZULTATI VELIKE ANKETE /

NET.HR-a! Glasovalo 15.283 čitatelja, pogledajte tko je bio pobjednik TV debate Plenković-Milanović

Dodao je kako je smiješno govoriti o platnoj bilanci kao nekakvom uspjehu, a da znate, kaže Petrov, da u platnoj bilanci nema kamata na kredite koje su digle i jedna i druga vlada, zbog čega nam na kraju sama ta računica koju Milanović tako ponosno iznosi na kraju i ne štima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče rasta BDP-a u zadnja dva kvartala, on se nije dogodio zbog rada političara bivše vlade nego zbog cijele situacije oko Hrvatske", smatra Petrov.

'Trebali bi se ispričati zbog laži'

Na pitanje kako komentira da je u TV debati između Plenkovića i Milanovića spominjan Most, Petrov je rekao kako su "i jedni i drugi" pokušali prevariti Most, svatko na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi se oni trebali ispričati radi laži koje su iznijeli u zadnjih 20 godina, a ne samo za vrijeme jučerašnje debate. Nakon toga trebali bi tražiti oprost", dodao je Petrov.

Rekao je i da ishod jučerašnje debate čalnika HDZ-a i SDP-a, po njegovu mišljenu, "govori da oni nisu imali preveliku želju jedan drugog napadati i optuživati i većinom je to bila zaštita svojeg teritorija. A s druge strane nisu se željeli previše jedan drugim zamjeriti zbog trenutka nakon izbora kada budu trebali međusobno pregovarati jer će im biti lakše međusobno pregovarati nego s Mostom", ustvrdio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Most nije ograničen na jednu stranu'

Na upit s kime će Most koalirati nakon izbora, SDP-om ili HDZ-om, Petrov je kazao kako Most "nije ograničen na jednu stranu."

"Otvoreni jesmo i za jednu i za drugu stranu ali pod uvjetima koji uključuju i promjenu ljudi. Ali, ja ne vjerujem da su oni sazreli kao stranke da će promijeniti ljude koji su doveli Hrvatsku u sadašnju situaciju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je sramotnim da Narodna koalicija na svoju izbornu listu stavlja HSS-ovog Stipu Gabrića Jambu koji, ističe Petrov, ima više od 100 kaznenih prijava, a trenutačno dva ili tri sudska procesa.

"Na sve to SDP je odlučio zažmiriti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je ponovio kako je navijao za soluciju da bude nositelj u 1. izbornoj jedinici gdje su nositelji i Milanović i Plenković, ali je Most odlučio da ga stavi za nositelja 10. izborne jedinice, uz obrazloženje kako je priča s Mostom i krenula u Dalmaciji pa je logično da ondje bude nositelj izborne jeidnice.

"Ja u ovom trenutku pozivam Plenkovića i Milanoviča na sučeljavanje i bez obzira što nisam u 1. izbornoj jedinici mogu se s njima suočiti gdje god i kad god oni to kažu", poručio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo