VRIJEME ZA RADIKALNE PROMJENE /

Petrina za RTL Direkt: 'Zastupnici MOST-a dobit će puno nemoralnih ponuda, ali tada ćemo vidjeti kome je doista stalo do Hrvatske'

Stipe Petrina je u razgovoru sa Zoranom Šprajcom otkrio da se slaže da ni Milanović ni Karamarko ne bi trebali biti budući premijeri. Uvjeren je i da je MOST jedini pobjednik ovih izbora te da će biti korektiv za bolju Hrvatsku

10.11.2015.
22:33
VOYO logo

Kako god okrenuli bez MOST-a se ne može okupiti nova hrvatska vlada. S nama je u RTL Direktu bio gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, kuda vodi taj vaš MOST?

"Apsolutno se slažem, ni Milanović ni Karamarko ne bi trebali biti premijeri. A što će MOST odlučiti, čut ćemo sutra kada je sastanak MOST-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HDZ-a su za sutra najavili pregovore idete, li na te pregovore i što na njima očekujete?

"Ne znam idem li ja. Ponavljam da je sutra sjednica Nacionalnog vijeća MOST-a. Pretpostavljam da će se sutra odlučiti ide li se, tko ide i s kojim uvjetima se ide na pregovore s HDZ-om".

Zašto su Vama osobno i Milanović i Karamarko neprihvatljivi?

"Lijeva koalicija je izgubila izbore, a desna nije dobila izbore. Mi smo pravi pobjednici, taj smo jezičac, korektiv između dvije krajnost. Korektiv za neku bolju Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko onda? Nekoga iz MOST-a?

"Nitko to nije rekao iz MOST-a. Ali, ja osobno smatram da mandatara nove vlade treba predložiti MOST. Hoće li to biti osoba iz MOST-a ili van MOST-a sutra će odlučiti Nacionalno vijeće MOST-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujete li da će Most ostati do kraja jedinstven?

"Vjerujem da ćemo ostati jedinstveni jer svako odstupanje od platforme koju je MOST ponudio u kampanju bila bi za svakog pojedinca ravna političkom samoubojstvu".

Što recimo ako Božo Petrov kaže da će podržati jednu opciju, a Drago Prgomet recimo drugu? Kome biste vi dali podršku? 

"Ja bih ostao suzdržan. Moj se stav i prema lijevoj i prema desnoj koaliciji jako dobro zna. Ja tvrdim da zadnjih 25 godina ni jedna ni druga opcija nisu ništa dobro donijele i da je vrijeme za radikalne promjene. Birači su odradili odličnu utakmicu, ostavili su ih na slijepom kolosijeku. Vjerujem da će svi ljudi u MOST-u imati dovoljno snage da odole pritiscima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujete li nemoralne ponude?

"Apsolutno. Tih nemoralnih ponuda će biti jako puno, ali tada ćete vidjeti kome je uistinu stalo do Hrvatske i kome je stalo do fotelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste poznati kao dosta osebujni gradonačelnik, ali uspješno vodite Primošten već godinama. Mogu li se načela kojima se upravlja gradom primieniti i na vođenje države i koja bi to bila?

"Apsolutno se mogu. Model Primoštena je priznat i u Bruxellesu. Svi polako kopiraju taj model i sva kampanja bila je na tragu toga. Prvo što se na državnoj razini mora primijeniti je upravljanje gradovima i općinama, a to je štedljivija državna uprava".

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo