veća od kerumovog križa /

Petrina diže Gospu od 17 metara na brdu kod Primoštena: 'Vidjet će se čak i iz Italije'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Primoštenski gradonačelnik ne miruje i nema vremena za praćenje Sabora. Kaže, brojni lokalni projekti su u tijeku, a trebalo je i brati masline ii ći u lignje

22.11.2016.
9:47
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Primoštena i bivši saborski zastupnik Stipe Petrina kazao je za Lokalni.hr da mu Sabor uopće ne nedostaje jer ima pune ruke posla u svojoj Općini, da ne prati saborske sjednice i da je Plenkovićeva vlada ista kao i Karamarkova te kako na nju ne želi trošiti riječi.

Kaže, u tijeku je nekoliko velikih projekata u Općini - gradi se igralište, šetnica, dom za umirovljenike, ali i završava golemi spomenik Gospe od Loreta koji će se za vedra vremena vidjeti čak i iz Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrinina Gospa bit će visoka 17 metara, a postavit će ju u travnju na Brdu Gaj iznad Primoštena. Kako kaže, bit će to jedan od najvećih marijanskih spomenika na svijetu.

Podsjetimo, prije Petrine, malo južnije u Dalmaciji, slično je učinio također bivši saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum. Na Marjanu je podignuo desetmetarski križ, pritom žaleći što nije veći. Naime, on je htio da križ bude visok 38 metara kako bi se vidio sa svih stana Splita, no nije dobio dozvolu od tadašnje ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo