NA NEOSIGURANOM GRADILIŠTU U RIJECI POGINULA 17-GODIŠNJA LEA: / Petorica nepravomoćna osuđena zbog njene pogibije

Image
6.6.2017.
16:32
VOYO logo

Miro Musa (1960.) i Hrvoje Mišta (1974.) osuđeni su na bezuvjetnu kaznu zatvora od dvije godine, a Davor Vrkić (1981.), Valter Diraka (1972.) i Zvonimir Zubović (1962.) na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, s rokom provjeravanja od tri godine.

Musa, Mišta, Vrkić i Diraka optuženi su zbog teškoga kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a Zubović zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. U optužnici podignutoj u kolovozu 2011. teretilo ih se da pri radovima na izgradnji spojnog kolektora i kanalizacijske mreže naselja Pašca, koje je izvodila "Dira gradnja" d.o.o. iz Rijeke, nisu poduzeli propisane zaštitne mjere i tako su ugrozili pješake koji su prolazili privremenim gradilištem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Revizorsko okno duboko 2,9 metara nije bilo zaštićeno pa je Lea Margan, krećući se noću slabo osvijetljenom cestom prema kući, u nj upala. Od teških ozljeda djevojka je umrla u riječkoj bolnici.

Image

Optužnicom su sva petorica bili terećeni za namjerno postupanje, što je prekvalificirano pa im je danas presuđeno za nehajno postupanje, odnosno da su nehajno postupali i olako držali da do posljedica neće doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo