Sretnik ili uhljeb? /

Pet puta zaposlen u državnoj službi, dobio četiri vrtoglave otpremnine: Željko Krapljan za RTL: 'Nisam uhljeb i nije mi neugodno'

Javnost je bijesna nakon što je Željko Krapljan dobio direktorski posao u svojoj petoj državnoj tvrtki zaredom

22.11.2017.
19:00
VOYO logo

Životopis Željka Krapljana. Branitelj, pa zaposlenik policije, pa Ministarstva obrane, pa saborski zastupnik HDZ-a, pa zamjenik direktora Sektora za naplatu HAC-a, pa direktor tvrtke Sisačke tržnice, pa savjetnik razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije - a od prošlog tjedna, direktor tvrtke kćeri Hrvatskih cesta, Via Tel.

„Ne, ne, nikakav uhljeb i ništa mi nije neugodno.“, telefonski je odgovorio Željko Krapljan na upit smatra li se uhljebom i je li mu neugodno zbog toga. Tvrdi kako nije imao pomoć HDZ-a u da je sve bilo po propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A po propisima je Krapljan tako uspio prvo dobiti 209 tisuća kuna otpremine napuštajući MORH, pa 140 tisuća kuna od HAC-a prilikom prelaska s jedno na drugo radno mjesto. Odlaskom s pozicije direktora Sisačkih tržnica dobio je odštetu 200 tisuća kuna, a pri odlasku iz lokalne državne razvojne agencije SIMORA, sklopio je nagodbu kojom mu trebaju isplatiti 150 tisuća kuna.

„To je niz neistina i laži.“, tvrdi Krapljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako su otpremnine bile znatno manje, iako postoji dokumentacija koja ga opovrgava. Nakon svega ljetos se javio na natječaj za ovaj svoj novi državni posao.

„Vjerojatno je to moje radno iskustvo u vojsci i policiji i u HAC-u vjerojatno je bilo prevaga da budem bolji kandidat.“, komentirao je Krapljan i dodaje kako smatra da je to apsolutno zasluženo.

Lagano će kaže svladati sve izazove za kormilom državne tvrtke Via Tel koja broji 12-ero zaposlenih i za Hrvatske ceste obavlja poslove poput opremanja dispečera. A zato je i odabran.

„Apsolutno nema govora o uhljebljivanju, dva su bila kandidata. Gospodin Krapljan je magistar znanosti i hrvatski branitelj imao je sve potrebne reference.“, kazala je Tamara Paić, glasnogovornika Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reference? Ma kakvi - poručuje oporba.

„Meni je nevjerojatno da njegovi nadređeni ne vide što se događa, ako je on već vješt u korištenju zakon za svoju osobnu korist, onda mi je naprosto nevjerojatno da to može proći.“, kazala je Sabina Glasnovac, saborska zastupnica SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može. Uz plaću od 15 tisuća kuna.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo