PERNAROV SHOW NA HRT-u: / Nakon samo 15 minuta naprasno napustio emisiju 'Nedjeljom u 2'

Image
Foto: Screanshoot/HRT

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar naprasno je danas napustio HRT-ovu emisiju "Nedjeljom u 2" u kojoj je gostovao.

13.11.2016.
14:36
Screanshoot/HRT
VOYO logo

Pernar je prije toga Stankoviću kazao kako postavlja besmislena pitanja, a i kritizirao je rad Hrvatske televizije.

"HRT je partijska televizija, sustavno prikazuje korumpiranost pravosudnog sustava. Dnevnici počinju vijestima o HDZ-u. Nešto što bi se trebalo baviti javnim događajima bavi se jednom strankom. Imam televizor i nikad neću plaćati pretplatu. Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana", kazao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Informativni program je horor film. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. Zadaća je da se građane drži u iluziji. Većina gledatelja ne zna da je 1948. godine obavljen pokolj Palestinaca. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju", nastavio je. Kada ga je Aleksandar Stanković vratio s Izraela na temu HRT-a kako bi odgovorio na još poneko pitanje Pernar se pobunio da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje. No Stanković je bio uporan tražeći od Pernara da mu objasni što bio on na HRT-u popravio te je Pernar izašao iz studija i prekinuo emisiju.

Pitanje porezne reforme

Prije toga osvrnuo se poreznu reformu. "Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je da se plaće političara dižu. Ugostitelji će propasti ako im naraste PDV. Zato su i pristali na fiskalizaciju, zbog smanjenja PDV-a, a sad će ih ovo uništiti. Mi se fiskalizaciji protivimo jer je cilj kontrola svake transakcije i prelazak na bezgotovinsko plaćanje. To je mjera usmjerena na prava građana", rekao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mostov amandman ću podržati, ali ću sam zakon odbaciti. Siromašni će plaćati više, hrana će poskupjeti, a plaće neće porasti. Smatram da je riječ o nastavku poreznog terora i politike Superhika -uzmimo siromašnima, dajmo bogatima", nastavio je Pernar.

Pernarova reakcija na Facebooku

Nedugo nakon što je izletio iz studija na Prisavlju, Pernar se oglasio na Facebooku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanković me pitao zašto obrazovni program HRT-a smatram lošim, ja sam rekao da je to iz mnogo razloga, a jedan od njih je i taj što šute o etničkom čišćenju 750.000 Palestinaca i otimanju njihove imovine. On me u tom trenutku prekinuo jer nije htio da kažem da je Izrael država stvorena na etničkom čišćenju i da imaju rasne zakone, kada sam shvatio da mi neće dopustiti da odgovorim na njegovo pitanje do kraja, odlučio sam napustiti studio.

S takvim neprofesionalnim novinarom ne želim raditi", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo