'spreman sam biti klaun' /

Pernar u bizarnom intervjuu dao broj mobitela i pozvao djevojke da im kupi bicikl

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

'Ako su mediji spremni raditi cirkus, ja sam spreman biti klaun', poručio je izabrani saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar

6.10.2016.
8:06
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Na N1 Televiziji gostovao je izabrani saborski zastupnik stranke Živi zid Ivan Pernar koji je pokušao trenutnu situaciju u stranci koju je prvotno osnovao.

'Živi zid je jedan paradoks. Mi imamo situaciju gdje se nas napada iako smo ostvarili vrhunski rezultat. Napadaju nas bivši članovi, optužuju nas da smo loše vodili stranku, loše upravljali novcem. Te optužbe nemaju pameti. Ja da sad kažem da sam kupio samo jedan bicikl i to na račun stranke, jer svuda kuda idem, idem biciklom, a curi dao stari bicikl ništa to neće promijeniti u očima javnosti', rekao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar je potom zamoljen da objasni situaciju oko ignoriranja poziva na obavijesni razgovor na sud u Rijeci. 'Imali smo situaciju gdje je Općinski sud u Rijeci odlučio dijete jedne obitelji dodijeliti ocu pedofilu, a majka je branila dijete. Radilo se o deložaciji djeteta', rekao je Pernar.

'Ja sam prijavu zaradio jer me je otac djeteta prijavio da sam navodno snimao dijete, a zapravo sam snimao intervju s njegovom majkom. U moju korist su svjedočili i majka i dijete te su rekli da nisam snimao dijete.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar je dodao da su po njegovom mišljenju obavijesni razgovori na koje ga se poziva taktika oduzimanja vremena kojim se želi smanjiti opseg njegovog djelovanja. 'Pet me godina policija terorizira i onda je bahato kada se ja odbijem odazvati na obavijesni razgovor, a kao izabrani saborski zastupnik nemam obavezu odazvati se', rekao je Pernar.

Dodao je da ne vjeruje u državne institucije jer ga je 'njegovo životno iskustvo naučilo suprotnome'. Kada je voditelj Pressinga Petar Štefanić inzistirao na pojašnjenju Pernar je rekao da vjeruje da je 'ovaj sustav spreman učiniti sve' da ga diskreditira.

Pernar se osvrnuo na medijsku sliku o Živom zidu te rekao da je kreiraju mediji. 'Mediji nameću sliku o Živom zidu. Članovi stranke koji izlaze iz Živog zida prikazani su kao normalni, a mi koji ostajemo smo prikazani kao neuravnoteženi', rekao je Pernar.

Dodao je da se nedavno sastao s osobom iz ruskog veleposlanstva koja mu je rekla da su napadi na Živi zid snažni te da to 'sugerira da se sustav boji Živog zida'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar je upitan zašto Ivan Vilibor Sinčić nije bio na konzultacijama kod predsjednice Grabar-Kitarović. 'Sinčić nije išao kod predsjednice jer smo išli prof. (Ivan) Lovrinović, (Goran) Aleksić i ja. Na konzultacije ide onaj kojemu je najpraktičnije, a Sinčić taj dan nije bio u Zagrebu.'

Kada se razgovor okrenuo optužbama Hrvoja Runtića i navodnim donacijama u kuvertama, Pernar je pokušao biti ironičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi iz Živog zida smo najveći kriminalci. HDZ i SDP su male bebe. Kada je (Runtić) vidio da je Most pošten, on je odlučio otići k njima. Nadalje, Živi zid prima milijunske donacije od bankara, tajkuna i trgovaca oružjem', rekao je Pernar. Kada ga je Štefanić pitao pokušava li biti ironičan Pernar je rekao da će 'gledatelji procijeniti' te je dodao da je Runtić umanjio optužbe te da se nije radilo o kuvertama, nego o 'paketima novaca'.

'Ovim putem pozivam USKOK da istraži te pakete novca', dodao je Pernar.

Štefanić je potom od Pernara zatražio da raščisti pitanje diplome Vladimire Palfi. 'Ja vjerujem da ona ima diplomu. Nazvao sam je i pitao je li ima diplomu, ona je rekla da je ima i ja joj vjerujem', rekao je Pernar.

Pernar se potom osvrnuo na pregovore Mosta i HDZ-a. 'Petrov i Plenković recikliraju priče stalno', rekao je Pernar te je dodao da je HDZ putem posrednika Živom zidu slao poruke. 'Rečeno nam je da će nas DORH istraživati ako ne budemo dizali ruke', rekao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar je potom pojasnio da Vladimira Palfi nije nikada imala namjeru ulaziti u Sabor premda se kandidirala. 'Ako ja kažem da ništa od toga što piše da Vladimira Palfi radi nije istina, situacija se neće promijeniti', rekao je Pernar.

Pernar je potom rekao da se kao diplomirani viši medicinski tehničar mučio s egzistencijom te da je preživljavao zahvaljujući autorskim ugovorima. Na pitanje kako je došao na funkciju na kojoj je sada, Pernar je rekao da su ga tamo izabrali članovi skupštine stranke koja je danas Živi zid. Računa li na reizbor na to mjesto, Pernar nije mogao reći jer, kako kaže, u Živom zidu trenutno nema kvoruma te je tu situaciju nazvao 'mističnom'. 'Pitanje je što će se događati sa Živim zidom', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da se nada da će Ministarstvo uprave odobriti osnivanje stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić jer bi sve drugo značilo da subvertira stranku. 'Ako je to mogao napraviti HSP i HSS, zašto ne bi mogao Živi zid?', pitao se Pernar.

Pernar je nadalje rekao da su s Vicencom Blagaićem stupili u kontakt jer ima problema s bankama. 'Ja se volim družiti s ljudima. Druženje je pozitivna stvar. Ja volim prikupljati informacije', rekao je Pernar. Potez Jure Martinovića koji je kupio stan pod ovrhom nazvao je greškom, no kada je pitan da istakne jednu grešku koju je Živi zid napravio nije se mogao sjetiti. Pernar je također rekao da prostorije Živog zida nisu pod ovrhom.

Pernar je najavio da će prvi potez Živog zida u Saboru biti prijedlog Zakona o podrijetlu imovine. 'HDZ i Most će taj zakon odbaciti, to je sigurno. Također ćemo predložiti da se jedini dom zaštiti od ovrhe', rekao je Pernar te je dodao da bi Živi zid promijenio ulogu HNB-a, institucije koju Pernar vidi kao posrednika između države i privatnih banaka.

Pernar je na kraju razgovora pokušao pojasniti priču oko bicikla koji je djevojci navodno kupio od stranačkog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam kupio bicikl od 3.700 kuna, koristim ga za sve, a njoj sam dao svoj stari bicikl koji mi je majka kupila kad sam ima 18 godina. Rekao sam joj, ako budem izabran, ostat će tvoj. Dobila je polovni bicikl, i ta optužba nema zdrave pameti. Da sam ja ovo sve i ranije rekao, novinari bi me opet optužili da sam curi kupio bicikl.

Istina je, svojoj curi sam kupio bicikl, i svim svim svojim curama, i svim ženama koje se jave na moj broj mobitela 09* *** **** nakon emisije kupit ću bicikl. Pozivam DORH da sve istraži".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štefanić je na kraju pitao Pernara je li ozbiljan čovjek. 'Ako su mediji spremni raditi cirkus, ja sam spreman biti klaun', odgovorio je izabrani saborski zastupnik Živog zida.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo