PERNAR SE NA FACEBOOKU RASPISAO O VJERI: / Evo zašto više nije katolik i kako to da je sinoć bio u Pravoslavnoj crkvi

Image
7.1.2017.
14:10
VOYO logo

Obje njegove objave prenosimo u cijelosti.

Zašto sam se ispisao iz Katoličke crkve?

"Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama. Npr. ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe. Ima tu štošta, ovo je najosnovnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bi (kao politički predstavnik) na proslavu Badnjaka i Božića u katoličku crkvu da nisu slizani s HDZ-om i da su me pozvali", opisao je Pernar svoj turbulentni odnos s Katoličkom crkvom.

Image
JEDAN DAN U ŽIVOTU IVANA PERNARA: /

'Prekinuo sam s djevojkom. Bila je dobra u srcu, ali je igrala psihološku igru koju je izgubila'

Image
JEDAN DAN U ŽIVOTU IVANA PERNARA: /

'Prekinuo sam s djevojkom. Bila je dobra u srcu, ali je igrala psihološku igru koju je izgubila'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Katoličko svećenstvo je u službi HDZ-a, a HDZ me želi uništiti"

Bilo je i onih, poput jednog čovjeka, koji su Pernara pitali zašto je na pravoslavni badnjak bio u Pravoslavnoj crkvi. Njemu i svima ostalima koje to zanima, Pernar je odgovorio ovako:

"Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvan sam od strane njihovog svećenstva. Poziv od katoličkog nikada nisam dobio pa se sukladno tome nisam niti osjetio pozvanim (na njihovu proslavu Badnjaka i Božića). Drugi je u tome što je katoličko svećenstvo u službi HDZ-a, tj. potpuno instrumentalizirano, a HDZ osim što je uništio našu zemlju, želi i mene osobno - montiranim postupcima, zlouporabom državnih institucija i putem državne televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći. Kada se sve zbroji i oduzme, jasno je iz aviona zašto sam se odazvao na njihovu proslavu Badnjaka, a rado ću doći i sutra na proslavu Božića. Ovom prilikom svim pravoslavcima želim sretan i blagoslovljen Božić, a pobornike "hrvatske pravoslavne crkve" pozivam da se prvo izbore za suverenitet katoličke crkve u Hrvatskoj, kako od Vatikana, tako i od HDZ-a", objasnio je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo