turistička špica / Perica Šiljeg iz HAC-a: 'Ako sve bude u redu bit ćemo na razini brojki iz 2019. godine'

Petak je bio zanimljiv jer kad se pogledaju brojke u odnosu na 2019. bilo je povećanje od 3,76 posto

24.7.2021.
18:40
VOYO logo

Da je prava turistička špica na vrhuncu pokazuje i cestovni promet. Od jutra su gužve i kilometarske kolone na autocestama prema moru, duž Jadranske magistrale i u trajektnim lukama. Na Dalmatini je bilo i povremenih zastoja, a gust promet odvijao se i u smjeru unutrašnjosti. Na naplatnoj postaji Lučko rampa je oštetila dva automobila zbog prebrzog prolaska kroz ENC izlaz.

I nekoliko prometnih nesreća dodatno su otežavale prometovanje. Zabilježene su i dvije vožnje u suprotnom smjeru na riječkoj obilaznici, i to osobnog automobila i autobusa, zbog čega HAK poziva vozače na oprez i pojačanu koncentraciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naplatim kućicama na Lučkom je bio RTL-ov reporter Boris Mišević koji je razgovarao s Pericom Šiljegom iz HAC-a.

Je li ova subota bolja od 2019. godine na isti vikend?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu smo negdje prema podacima do 17 sati. Promet na ulazu bio je 34 712 vozila, a istu subotu 2019. godine ušlo je  34 927 vozila. 

Petak je bio zanimljiv  jer kad se pogledaju brojke i usporede podaci u odnosu na 2019. u petak je bilo povećanje od 3,76 posto vozila u odnosu na dvije godine ranije što nam daje nadu da će ovaj vikend na Lučkom završiti s 220 000 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako sve bude u redu bit ćemo na razini brojki iz 2019. godine. 

Ovo je najbitniji dio za vas godine i udarni vikendi su pred vama. Što savjetujete ljudima na što pripaziti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi korisnici autoceste koji planiraju putovanje neka slušaju servisne informacije kao i službe isto tako neka izbjegavaju špice, naročiti domaći korisnici, neka putuju rano ujutro ili kasno navečer kada je  manje opterećenje na cestama.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo