Pedala Šeksu: Ne durim se, SDP ne treba zabraniti!

Prijetnja Vladimira Šeksa da bi Ustavni sud mogao zabraniti rad SDP-u jer, tvrdi on, krše temeljna načela ustavnog poretka, nije naišla na podršku njegove šefice.

28.10.2010.
16:59
VOYO logo

Kosor je u izjavi novinarima nakon sjednice Vlade ponovila kako smatra da je dobar pristup da Vlada obavi "dobar posao" odnosno potpiše ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, a da nakon toga građani imaju zadnju riječ na referenumu.

Kazala je kako u sklopu sastavljanja prijedloga proračuna za sljedeću godinu Vlada vodi računa o tome da osigura sredstva za održavanje parlamentarnih izbora, referenduma o članstvu u EU i izboru za zastupnike u Europskom parlamentu. Ostavila je mogućnost da se izbori za EP i referendum dogode istovremeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana očekuje li da će Hrvatska završiti pregovore iduće godine, odgovorila je "Tako je". Tijekom cijelog procesan, najavila je, komunicirat će s oporbom i svim parlamentarnim strankama.

Na pitanje trebaju li neke od njih biti zabranjene, čime se aludiralo na izjavu Vladimira Šeksa u Saboru da bi Ustavni sud mogao raspraviti o mogućnosti zabrane rada SDP-a, Kosor je odgovorila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da ih treba zabraniti. Unatoč svemu što se događalo u Saboru i odbijenici za današnji sastanak, mislim da predsjednik Vlade nema privilegiju, mogućnost i pravo se ljutiti i duriti i biti uvrijeđen kada se radi o hrvatskim interesima", kazala je Kosor.

Premijerka Jadranka Kosor izvijestila je ranije tijekom dana na sjednici Vlade da će referendum o pristupanju Europskoj uniji biti raspisan u roku od 30 dana nakon potpisivanja ugovora o ulasku Hrvatske u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi predlažemo da se referendum raspiše nakon potpisivanja pristupnog ugovora. Prijedlog smo usuglasili s mnogima. To je dobro, jer tada možemo reći građanima da smo završili posao i da smo obavili sve što se od nas s očekivalo", kazala je Kosor, dodajući da će "građani odlučiti u roku od 30 dana od dana potpisivanja ugovora o pristupanju Hrvatske EU".

"Nakon referenduma Hrvatski sabor će pristupiti ratifikaciji", dodala je. Kosor je rekla i da je Vlada o svom prijedlogu, koji mora potvrditi Sabor, obavijestila i sugovornike u Europskoj komisiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije toga ćemo učiniti sve da bi svakom građaninu približili što nam punopravno članstvo donosi", kazala je premijerka.

"Predsjednik Republike smatra da je to dobro za svaku građanku i svakog građanina Republike Hrvatske", zaključila je Kosor nakon sastanka s predstavnicima parlamentarnih stranaka, na kojemu se nije pojavio šef oporbe Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010280165006 arti-201010270478006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo