PRIPAZITE / PBZ objavio važno upozorenje. Ponovno se šire lažne poruke: 'Ovaj mejl vam nismo mi poslali'

Image
Foto: Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

Iz banke naglašavaju da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama

10.3.2023.
12:11
Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Privredna banka Zagreb poslala je važno upozorenje svojim korisnicima. Na svojem službenom profilu na Facebooku klijente obavještavaju da se šire lažne e-mail poruke banke.

"Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d. Lažne poruke dolaze od lažnog pošiljatelja, za subject/predmet/naziv imaju: 'Vaš račun će uskoro biti zatvoren.!!', a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana s Privrednom bankom Zagreb", priopćili su iz PBZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz banke naglašavaju da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama.

"Molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite. Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova. Zahvaljujemo na suradnji", piše u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo