PAUL NICOLIER O UBOJICI SVOG BRATA, HEROJA VUKOVARA: / 'Ako Srbija želi ući u Europsku uniju, moraju izručiti Štuku...'

Image

'Ako Srbija želi ući u Europsku uniju, nema više mogućnosti da spriječe izručenje Štuke. U Parizu postoji procedura, francuski sudac tražio je intervju sa Štukom vezano za to.

18.11.2018.
13:13
VOYO logo

Ni 27 godina nakon pada Vukovara majka Jeana-Michela Nicoliera, francuskog dragovoljca ubijenog na Ovčari, ne zna gdje su posmrtni ostaci njezinog sina. U petak je dala iskaz Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku i taj njezin iskaz trajao je gotovo četiri sata.

Što je točno ondje rekla novinarima HRT-a u Vukovaru je otkrio Jean-Michelov brat Paul. Prema njegovim riječima, istražiteljima je otkril ada je u kontaktu s policajcem Nikolom Kajkićem koji joj je prije godinu dana pokazao snimku masovne grobnice, u kojoj je pokopan Jean-Michael i još 14 ranjenih iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam im nešto obećao, ja ću to i ispuniti'

Paul i njegova majka su u petak pozvali službeno Kajkića da kaže točnu lokaciju masovne grobnice gdje je pokopan Jean-Michael Nicolier. Kajkić je, pak, prije nekoliko dana za Jutarnji list izjavio kako je podatke o tome dostavio institucijama, no i dodao: "Žao mi je zbog Paula i majke. Ja sam im nešto obećao i ja ću to ispuniti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traženje francuskog suca

Poznato je tko je ubio Jean-Michaela, prije svega zato što je na specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu Spasoje Petković zvani Štuka bio zaštićeni svjedok. On je sam priznao ono što je učinjeno na Ovčari. Na pitanje vjeruje li da će Srbija izručiti Petkovića Hrvatskoj, njegov brat Paul odgovara da se nada da će ga izručiti.

"Ako Srbija želi ući u Europsku uniju, nema više mogućnosti da spriječe izručenje Štuke. U Parizu postoji procedura, francuski sudac tražio je intervju sa Štukom vezano za to. To znači da bi Štuka mogao biti izručen i u Hrvatsku i u Francusku u slučaju ulaska Srbije u EU", rekao je za HRT njegov brat Paul Nicolier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Screenshot/HRT

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo