'Pauk mi je odvezao auto, a propisno sam parkirao!'

Branko Šestak doživio je šok kada mu je pauk prije dva tjedna odvezao automobil. Parkirao se propisno, platio kartu, ali mu je istekla i zakasnio je s plaćanjem svega 12 minuta.

9.3.2011.
12:31
VOYO logo

"Tog sam dana platio ukupno pet sati parkiranja. Krenuo sam platiti i šesti sat, no obveze su mi odvratile misli i SMS-om sam poslao poruku sa zakašnjenjem od 12 minuta. U to vrijeme služba pauka već mi je uspjela premjestiti auto, iako sam ga parkirao na mjestu označenom plavim linijama – dakle, nisam stao na zelenoj površini, pješačkom prijelazu, mjestu za invalide ili slično", priča Branko Šestak, kojeg je skupo stajalo parkiranje u Ulici Josipa Vargovića u Koprivnici.

Tvrdi da koncesionar Koprivnicaparking provodi diskriminaciju među korisnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi jasno zašto se na drugim parkiralištima koja se nalaze u prvoj zoni, u slučaju da vlasnik automobila ne plati parkiranje, izdaju "kazne", odnosno dnevne karte po cijeni od 80 kuna, a na parkiralištu u istoj zoni iza poslovne zgrade u Vargovićevoj ulici pauk odvozi automobile, što vlasnici moraju platiti 300 kuna", ogorčen je Šestak, koji tvrdi da nije jedini oštećeni.

Kao vlasnik knjižare koja se nalazi u obližnjoj zgradi, često parkira na spornom parkiralištu. Žali se što nema mogućnost kupiti dnevnu kartu jer se onda više ne bi našao u takvoj situaciji. Čuo je, kaže, i pritužbe svojih kupaca i poslovnih partnera koji su se također suočili s istim problemom, a žale se i gosti obližnjeg kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog čega pauk odvozi uredno parkirana vozila objasnili su Koprivnicaparkingu.

Dnevna parkirna karta ne postoji

"Parkiralište iza poslovne zgrade u Vargovićevoj ulici je u privatnom vlasništvu, a koncesiju na njega, kao i na gradska parkirališta, ima Koprivnicaparking. Vozači su postavljenim znakovima upozoreni da će im vozilo biti premješteno ako ne plate parkiranje. Karte se mogu kupiti na automatu ili platiti mobitelom, s tim da će naši djelatnici, kao i na svim drugim parkiralištima, pričekati deset minuta nakon isteka parkirne karte prije nego što krenu s premještanjem", objašnjavaju u tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode da ista pravila vrijede i na nekim drugim parkiralištima u privatnom vlasništvu.

Što se tiče kupnje dnevne parkirne karte, takva mogućnost ne postoji, no u Koprivnicaparkingu kažu da izlaze u susret korisnicima koji se u nekoj zoni moraju zadržat duže od predviđenog – na kioscima Tiska, kažu, može se kupiti više karata, a kontrolori će zbrojiti njihovo trajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102040009006 arti-201102030593006 arti-201001070520006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo