U dobrim rukama /

Pas Soni u skloništu još uvijek čeka svog pritvorenog vlasnika koji je krađama financirao ljetovanje

Ljetovanje u Hrvatskoj još traje za psa Sonija čiji je vlasnik Čeh završio još u rujnu u riječkom zatvoru jer je svoje ljetovanje financirao sitnim krađama. A Soni se naviknuo na život u skloništu za životinje u Puli

20.11.2016.
19:43
VOYO logo

Ondrej Šafar, Sonijev vlasnik, i kolega mu Petar Vachek uhićeni su u rujnu radi krađe i pokušaja krivotvorenja isprava. Vachek je morao napustiti Hrvatsku, dok je Šafar ljetovanje nastavio u pritvoru. Soni je pak predan veterinarskoj stanici u Opatiji, a potom pulskom skloništu za napuštene životinje. Veterinari tada još ništa nisu znali o Sonijevoj priči.

"Bile su neke glasine o tome kome pripada. Da je navodno policija zaustavila neki kombi s nekim stranim državljanima i da su oni sada pritvoreni i da nemaju kamo sa životinjom i životinja je došla do nas", rekao je Aleksandar Kostić iz veterinarske stanice Pula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utjeha za pritvorenog Čeha jest da mu je pas zdrav i u dobrim rukama.                        

"Pregledali smo životinju, dali smo joj protiv parazita, oprali i to je to, znači klasika, pas je bio u redu, zdrav kao i dan danas je zdrav", komentirao je Kostić Sonijevo stanje.

O Sonijevu zdravlju trenutačno se brinu pulski higijeničari, koji tvrde da se pas već priviknuo na novu sredinu i da nije depresivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije baš tužan, možda na početku, prvih dana možda mu je falio gazda. Sad se privikao na nas i mi ga stalno hranimo i čistimo", kaže veterinarski higijeničar Enco Išić.

Iako mu nitko mu ne može objasniti zašto je ovdje i koliko će još morati čekati na svog vlasnika, pulski veterinari trude se da mu produženo ljetovanje, u skladu s hrvatskim gostoprimstvom, bude čim ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo