Umjesto da ih plate za rad, paru iz Slavonije uzeli oko 400 kuna

Par iz slavonskog mjesta Majar javio se na oglas u kojem im je jedna tvrtka iz Podravine nudila posao sklapanja olovaka i zaradu od 5 kuna po sklopljenom komadu.

12.12.2012.
13:44
VOYO logo

Jedan par iz slavonskog mjesta Majar, inače oboje nezaposleni, ovih su se dana našli na meti prevaranata. Oglas su u kojem su vidjeli priliku za zaradu objavljen je u programu jedne TV-kuće. Tvrtka iz Podravine nudila im je sklapanje kemijskih olovaka kod kuće po cijeni 5 kuna po komadu.

"Nazvali smo ih na mobitel te nam se javio D.Đ., predstavivši se kao predstavnik tvrtke, i pojasnio nam da se radi o sklapanju različitih artikala te da će to za početak biti kemijske olovke. Poslano nam je sto komada, znači naša zarada po obavljenom poslu i vraćanju sklopljene robe bila bi 500 kuna. Partnerica i ja sklopili smo ih za sat vremena. U pošiljci nije bilo nikakvog ugovora ili kataloga. No, prije ikakve pošiljke morali smo uplatiti polog od 350 kuna što nas je zajedno s troškovima pošte na kraju izišlo oko 400 kuna, za što smo polovinu posudili", ispričao je za Glas Slavonije prevareni muškarac dodajući kako ih je tješilo to što im je obećano da će im polog vratiti nakon prve odrađene pošiljke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik tvrtke: Koja će naivčina dati 5 kuna za kemijsku olovku!

No, kada su nazvali da isporuče sklopljenu robu odgovora više nije bilo. Tvrde kako im se D.Đ. javio tek prostim SMS-om u kojem im je nudio mogućnost pozajmice. Potom su slučaj prijavili inspekciji i policiji.

Predstavnik tvrtke kojeg prozivaju pojašnjavajući slučaj kazao je da ga par iz Majera nije dobro shvatio. "Moja obveza nije da uzmem sklopljenu robu. Trebali su se nakon sklapanja sami pobrinuti za njenu daljnju prodaju. Koja će naivčina dati 5 kuna za jednu najobičniju kemijsku olovku?!", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo