ZARADILI VIŠE OD 200.000 EURA /

Pao trojac koji je u Splitu nabavljao i preprodavao kokain

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Optužnicom se prvog okrivljenika tereti da je u razdoblju od 6. travnja 2021. do 25. svibnja 2023. radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi u zajedničko djelovanje povezao ostala dva okrivljenika

17.7.2024.
10:02
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Optužnicom se prvog okrivljenika tereti da je u razdoblju od 6. travnja 2021. do 25. svibnja 2023. radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi u zajedničko djelovanje povezao ostala dva okrivljenika te još najmanje tri zasad nepoznate osobe, a radi kontinuirane nabave i prodaje kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U realizaciji plana koristili su posebno nabavljene kriptirane telefone.

"Nakon što je sa zasad nepoznatom osobom dogovorio kontinuiranu nabavu kokaina, I. okr. je nalagao II. okr. da s tom osobom dogovara nabave po 500,00 grama kokaina, što je II. okr. i činio, pri čemu je dogovarao upućivanje vozača na mjesto i vrijeme primopredaje droge koju je preuzimao I. okr., a koji je pritom predavao novac za isporučenu drogu. Potom je I. okr. odnosio drogu u stan u Podstrani kojeg je iznajmio na ime III. okr. i gdje je zajedno s njim miješao drogu s punilima i povećavao joj masu, a onda i razdjeljivao u manje paketiće koje su sva trojica okrivljenika dijelili između sebe radi daljnje prodaje", navodi USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenici su u gore navedenom periodu nabavili najmanje kilogram kokaina visoke čistoće kojem su povećali masu s najmanje 900 grama punila. Tako pripremljenu drogu prodali su većem broju osoba i zaradili najmanje 201.738,67 eura.

Također su pribavili još najmanje 500 grama kokaina jednake čistoće, ali ga nisu uspjeli pripremiti za prodaju i prodati, jer je policija kod trećeokrivljenog pronašla drogu i oduzela je.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika.

POGLEDAJTE VIDEO: Uskok raspleo aferu Mreža, Lovrinčević i dalje poriče da je trošio državni novac: 'Na sudu ću to i dokazati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo