Pao server, izvanredno stanje u bolnici

Zadarska Opća bolnica od nedjelje ne može normalno funkcionirati zbog teškog tehničkog kvara koji je im je praktički onemogućio rad!

17.11.2014.
13:04
VOYO logo

Zadarskoj bolnici u nedjelju otkazao je server na Centralnom informatičkom sustavu o kojemu ovisi rad bolničkih službi. Zato je onemogućena komunikacija između odjela, konzilijarna dijelatnost, izdavanje otpusnih pisama, točnije sva informatička i pisana djetalnost, a u laboratoriju za vađenje krvi i urina sve se piše ručno.

"Na žalost, točno je, bolnica trenutno funkcionira kao prije dvadeset godina, sve se radi ručno. Ako treba, radit ćemo noćas do ponoći kako bi ispisali sve nalazi. Sva sreća je da nam CT i ultrazvuk normalno rade, snimaju iako to ne mogu ispisivati", kazao je za Zadarski.hr dr. Robert Karlo, pomoćnik sanacijske upraviteljice zadarske Opće bolnice Marijane Mrčele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su bolnički informatičari problem u nedjelju pokušavali riješiti sami, to nije bilo moguće jer je kvar prevelik pa su u pomoć hitno pozvani informatičari iz Splita. Kvar na serveru se pokušava otkloniti, a kako je do njega došlo, nije poznato.

http://www.zadarski.hr/vijesti/clanak/id/1860/izvanredno-stanje-u-zadarskoj-bolnici-zbog-pada-servera-sve-se-radi-rucno-dr-karlo-radit-cemo-cijelu-noc-ako-treba-da-ispisemo-sve-nalaze

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo