POSJET PETRINJI /

Paladina i Medved nakon sastanka s građanima Petrinje dali nova obećanja, u RTL-u Danas ekskluzivno donosimo razgovor s ministrom

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Izvan radnog dijela sastanka održan je i susret s predstavnicima Građanske inicijative Petrinjsko proljeće koji su istaknuli kako građani Petrinje očekuju preciznije informacije o obnovi

20.3.2022.
16:50
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sastanka s građanima Petrinje ministri Ivan Paladina i Tomo Medved  - razrušenom gradu dali su nova obećanja. Za maksimalno 3 mjeseca kreće izgradnja višestambenih zgrada, u koje bi prvi stanovnici trebali useliti godinu dana od početka radova. Petrinjci su od novog ministra tražili i da osigura sigurne koridore do dječjih vrtića i škola. Ministar Paladina za RTL komentirao je i usporenu obnovu nakon petrinjskog, ali i zagrebačkog potresa.

"Vjerujem da ćemo vrlo brzo na području Sisačko-moslavačke županije imati stotine otvorenih gradilišta.  Mislim da jučerašnje rušenje tog jednog simbola možemo shvatiti kao simbol ubrzanja događanja i otvaranja gradilišta u Zagrebu i vjerujem da već u sljedećim mjesecima ćete to vidjeti na terenu", kazao je Paladina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor RTL-ove reporterke Petre Mlačić s novim ministrom graditeljstva i njegovim planovima pogledajte u RTL-u Danas. 

'Proces obnove je na prekretnici'

Inače, iz petrinjske Gradske uprave izvijestili su da su potpredsjednik Vlade i ministar Medved, kao i ministar Paladina, istaknuli su kako je trenutno proces obnove na prekretnici budući da je veliki dio administrativne procedure, koja je preduvjet za početak radova, obavljen te kako odaziv na dosadašnje pozive pokazuje da će biti dovoljno kapaciteta za zadovoljavajuću dinamiku radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovaralo se, kažu, o svim aspektima poslijepotresne obnove u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji, a novom ministru graditeljstva ukazalo se na neke konkretne probleme na terenu. 

Izvan radnog dijela sastanka održan je i susret s predstavnicima Građanske inicijative Petrinjsko proljeće koji su istaknuli kako građani Petrinje očekuju preciznije informacije o obnovi. Naglasili su važnost jasnijeg informiranja javnosti vezano za proces obnove te nadu da će zamah obnove, najavljivan za proljeće, uskoro biti vidljiv. 

Na radnom sastanku bili su: gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i suradnici te potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević, kao i ministri Ivan Paladina i Nina Obuljen Kornižek.

Na sastanku su također sudjelovali župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, voditeljica Ureda za obnovu u Petrinji Jelena Folnović i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Građanske inicijative Petrinjsko proljeće popodne su organizirali javni skup u Petrinji kojim dočekuje proljeće i simbolično doček obnove grada. Doček će se odvijao na Trgu hrvatskih branitelja od 16 do 17 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo