JOŠ JEDAN JEZIVI SLUČAJ / Žena pala s bicikla i preminula u bolnici dok je čekala na rutinsku operaciju: 'Znate, imala je sepsu'

Iz bolnice kažu da je pacijentici pružena sva odgovarajuća medicinska skrb

10.8.2022.
20:44
VOYO logo

Potresna smrt novinara Vladimira Matijanića motivirala je brojne Hrvate da i sami progovore o lošim iskustvima s hrvatskim zdravstvenim sustavom. Tako je svoje potresno iskustvo na društvenim mrežama opisala i dekanica Metalurškog fakulteta u Sisku: njezina majka preminula je u 70. godini, u bolnici, nakon što je 14 dana čekala na operaciju zbog pada s bicikla. Grozdani Zovko, tada 69-godišnjoj gospođi, utvrđena je ozljeda zdjelice te je iz Opće bolnice Sisak prebačena na traumatologiju u Zagreb.

"Doktori su uvijek zauzeti i nemaju vremena za informiranje obitelji, do konačne informacije da se jedini u Hrvatskoj, koji takvu ozljedu može i zna operirati vraća s godišnjeg odmora 8. kolovoza 2022. godine. U međuvremenu, majka prolazi kroz brojne faze sve lošijeg stanja, treskavice, kopni iz dana u dan, što nikoga ne zabrinjava", napisala je kći preminule, Zdenka Zovko Brodarac, na Facebooku, javlja RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam dana poslije gospođa Grozdana umrla je u bolnici. Obitelj je bila u šoku, a kćer proziva Kliniku za traumatologiju.

Image
'ZAHODI SU OŠTEĆENI U POTRESU' /

Ministarstvo o obnovi WC-a za 2,3 mil. kn: 'Zgrada je stara i nije se ulagalo, a četke od 700 kn su samo ogledni primjerak'

Image
'ZAHODI SU OŠTEĆENI U POTRESU' /

Ministarstvo o obnovi WC-a za 2,3 mil. kn: 'Zgrada je stara i nije se ulagalo, a četke od 700 kn su samo ogledni primjerak'

'Znate, imala je sepsu'

"Zovem i od prve uspijevam dobiti doktora koji mi to saopćava uz napomenu.. pa znate ona je imala sepsu. Pitam kakvu sepsu? Pa znate imala je i uroinfekt, eto dugo je ležala. …Ljudi, dugo je ležala, 14 dana je čekala operaciju! I nije ju dočekala", napisala je Zovko Brodarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog bi trebao utvrditi nalaz obdukcije. Iz KBC Sestre Milosrdnice su, nakon prikupljanja svih informacija, najavili unutarnjih nadzor. Prije toga, iz Klinike za traumatologiju u priopćenju su istaknuli da je pacijentici pružena sva odgovarajuća medicinska skrb u skladu s njenim stanjem i uobičajenim procedurama, uključujuči i antibiotsku terapiju zbog bakterijske upale urinarnog trakta. Sve poduzimane radnje bile su s ciljem pripreme pacijentice za izvodenje operacijskog zahvata na povrijedenoj zdjelici koji se prema svim smjernicama ističu izvodi unutar 3 tjedna, optimalno izmedu 10 do 14 dana.

'Problemi zdravstvenog sustava se prelijevaju na pacijente'

Iz Udruge jasni: problemi zdravstvenog sustava prelijevaju se upravo na pacijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek postoji bojazan da su se situacije kao ova mogle spriječiti da se sve uočilo na vrijeme i vodilo računa o tijeku liječenja", kazala je Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

"Jesam li još koga mogla i trebala nazvati, jesam li mogla kome platiti, jesam li se trebala učlaniti u koju stranku u zadnjih 14 dana pa da mogu nekoga nazvati??? Jesam li ja zakazala ili je sustav zakazao?!Koliko košta život jednog običnog Hrvata/Hrvatice", poručila je kći preminule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se čeka nalaz obdukcije, koji će dati odgovor o uzroku smrti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo