PAKT PLENKOVIĆ - BANDIĆ: / Sutra je ključan sastanak, jasno je što želi svaka strana; Bandić: 'Nisam Romkinja koja gata na karte'

Image
Foto: Pixsell

Premijer očekuje da Bandićevi zastupnici podrže proračun, dok zagrebački gradonačelnik očekuje potporu za zagrebačke projekte. Je li među njima i tzv. Zagrebački Manhattan?

3.11.2019.
17:38
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sa svojim ključnim koalicijskim partnerom Milanom Bandićem sastat će se u ponedjeljak u Banskim dvorima. Tema su kapitalni projekti među kojima Imunološki zavod, zagrebački rotor i izgradnja dječje bolnice.

Plenković očekuje Bandićevu podršku u Saboru, a ovaj bi zauzvrat mogao tražiti podršku HDZ-a u zagrebačkoj Skupštini, primjerice oko projekta Zagrebačkog Manhattana zbog kojeg bi trebalo promijeniti GUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam Romkinja koja gata na karte, ja sam preozbiljan čovjek da bi govorio unaprijed", rekao je Bandić, javlja dnevnik.hr. Nije želio odgovoriti na pitanje hoće li uvjetovati podršku proračunu vezano za podršku gradskom proračunu.

'Sutra je novi dan'

Bandić je novinarima kazao tek: "Sutra je novi dan!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik zagrebačke gradske skupštine Drago Prgomet najavio je da je Ministarstvo gospodarstva pripremilo plan za Imunološki te će ga u ponedjeljak iznijeti gradonačelniku.

"Veliki su zajednički projekti u ove dvije godine napravljeni i ne vidim razloga da se i projekti završe, a novi počnu realizirati. Treba razgovarati na način u kojem se međusobno uvažavaju svi partneri koji u tom sudjeluju. Tu nema prostora za ucjene i postavljanje uvjeta. Tako se neće niti sutra razgovarati, niti će se tako razgovarati u gradskoj Skupštini", kazao je Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo