Pajtić odbacuje optužbe za destabilizaciju zemlje

Majstor lošeg tajminga

8.4.2013.
1:45
VOYO logo

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić odbacio je optužbe političkih protivnika da deklaracija o zaštiti prava Vojvodine destabilizuje zemlju, ističući da su Vojvođani privrženi Srbiji i da to niko i ništa neće promeniti.

Deklaracija o zaštiti Vojvodine je upravo posvećena obavezi svih državnih institucija da poštuju Ustav i zakone ove zemlje. Uređenje Republike Srbije, pa i položaj Vojvodine u njoj, jeste isključivo unutrašnje političko pitanje, a tekst deklaracije će biti upućen poslanicima u Skupštini Vojvodine i republičkim institucijama”, rekao je Pajtić za Blic od ponedeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pajtić je rekao i da je republička vlada počela da donosi odluke o ustupanju pokrajinske imovine lokalnim samoupravama u kojima su njihove stranačke kolege na vlasti i da još osuđuju pokrajinsku vlast što se buni zbog tog protivustavnog ponašanja.

U institucijama koje bi po Zakonu o prenosu nadležnosti morale pripasti građanima Vojvodine ignoriše se zakon u potpunosti. Ovakav stepen bahatosti pojedinih organa na vlasti je neshvatljiv”, rekao je Pajtić, zamenik predsednika Demokratske stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo