PADALE SU I TESKE RIJECI / Maras i Suker dograbili se u radijskoj emisiji

Procjene Europske komisije o hrvatskom gospodarstvu vladajuci i oporbeni politicari vide svatko na svoj nacin. Oko podataka su se dograbili ministar Gordan Maras i HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Suker

6.5.2015.
8:35
VOYO logo

O podacima Europske komisije u radijskoj emisiji U mrezi prvog govorili su ministar Gordan Maras, HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Suker i ekonomski analiticar Damir Novotny. Upravo su ti podaci atmosferu u emisiji u nekoliko navrata dovelo do usijanja. Maras i Suker raspravljali su toliko zustro da je nalikovalo svadi.

Uzeli ste novac za politicke bodove

Maras je tvrdio da je ova Vlada puno ucinila i okrenula trendove ka pozitivi, dok je Suker tvrdio da Vlada u tri i pol godine nije provela ni jednu strukturnu reformu te da je propustila povuci novac iz europskih fondova. Optuzio je Vladu da je uzela novac lokalnim zajednicama i djecjim vrticima - da bi njime platila politicke bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski gradani nemaju vremena za prodavanje magle. Hrvatska treba iskoristiti prednosti koje ima kako bi bila jedna od najprosperitetnijih u EU", rekao je Suker.

Vratili bi se da bi opet krali

Maras je optuzio HDZ da ne zna sto bi ucinio da u ovom trenutku dode na vlast. Istaknuo je kako se moraju stalno usporedivati s proslom vladom jer ta je vlada, rekao je, izgubila 11 milijardi BDP-a i ostavila za sobom kriminal. "Vratili bi se na vlast da bi opet krali", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suker je izbjegao konkretan odgovor na pitanje hoce li, ako pobijedi na izborima, HDZ biti spreman na bolne rezove koji su ocito nuzni.

Podsjetimo: statisticki gledano, izlazimo iz recesije. Prema ekonomskoj prognozi Europske komisije BDP ce u ovoj godini porasti 0,3 posto te 1,2 posto u iducoj. Nezaposlenost bi se u ovoj godini trebala smanjiti na 17 posto, a u 2016. na 16,6 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekonomski analiticar Damir Novotny rekao je kako izlaz iz gospodarske situacije u kojoj se Hrvatska nalazi vidi jedino u privatizaciji i prodaji dijela javne imovine.

Iznio je podatak da drzava ima u vlasnistvu dionica u vrijednosti od oko 120 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je ekonomija sest godina u slobodnom padu koji je posljedica losih strukturnih odluka svih vlada do sada", dodao je, te iznio podatak da smo u ovoj krizi izgubili 200 tisuca radnih mjesta koje ce biti tesko nadoknaditi.

Prava opozicija i SDP-u i HDZ-u su gradani Hrvatske ciji se stavovi radikaliziraju jer ovakvo stanje vise nije moguce izdrzati, rekao je Novotny.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smijesak sugovornika u studiju izvukla je Novotnyjeva izjava da kad bi on bio ministar rijesio bi sve u 3 mjeseca.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo