VELIKI USPJEH RIJEČKIH LIJEČNIKA / Pacijentu ugrađeno umjetno uho iz 3D printera!

Image

Riječ je o pacijentu starije životne dobi, koji je zaprimljen u riječki KBC nakon što rana nije zarastala dvije godine te se postupno povećavala zbog veličine tumora. Operaciju su obavili liječnici riječke Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Rijeka

17.2.2016.
13:21
VOYO logo

Riječki Medicinski fakultet priopćio je u srijedu kako je ostvario još jednu uspješnu suradnju s Klinikom za otorinolaringologiju KBC-a Rijeka, a riječ je o operaciji ugradnje 3D organa, odnosno ugradnji epiteze za dio ušne školjke, koja je pacijentu ugrađena nakon odstranjivanja dijela uške koja je bila zahvaćena karcinomom.

Protezu, koja je izrađena u 3D tehnologiji modelirao je dr. Sven Maričić sa suradnicima Sanjinom Fućkom i Dujom Kalajžićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pacijentu starije životne dobi, koji je zaprimljen u riječki KBC nakon što rana nije zarastala dvije godine te se postupno povećavala zbog veličine tumora. Operaciju su obavili liječnici riječke Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Rijeka.

Više pročitajte na portalu Riječan.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo