OVO SU PUNKTOVI ZA KORONU U ZAGREBU: / Ako sumnjate da ste zaraženi, prvo ih nazovite. No, tamo se ne rade testovi!

Image
Foto: Pixsell

Na šest punktova u Zagrebu može se doći na pregled ako sumnjate da imate koronavirus - prvo biste ih trebali nazvati telefonom

16.3.2020.
9:42
Pixsell
VOYO logo

Trenutačno u Zagrebu postoji šest punktova koji su počeli raditi od 8 ujutro i rade 24 sata dnevno do daljnjeg te tamo možete doći na pregled. Iz punktova upozoravaju da ih kontaktirate prije nego što dođete tamo te da se tamo ne možete testirati na koronavirus.

Ako sumnjate da ste zaraženi, možete doći na pregled u jedan od nekoliko punktova, odnosno trijažnih ambulanti. Ako postoji sumnja da imate koronavirus, upućuje vas se na testiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODGODA PLAĆANJA KREDITA? Ministar otkrio o kojim mjerama se razmišlja: /

'Radimo kao da idemo prema najgorem scenariju, ali...'

Image
ODGODA PLAĆANJA KREDITA? Ministar otkrio o kojim mjerama se razmišlja: /

'Radimo kao da idemo prema najgorem scenariju, ali...'

Pregled, a ne testiranje

To dakle znači da se na tim lokacijama ne možete testirati na koronavirus. Ako postoji mogućnost da je u pitanje zaraza, testiranje se obavlja u Infektivnoj klinici Dr. Fran Mihaljević.

Ove su trijažne abulante odvojene od ostatka ambulante kako potencijalno zaraženi pacijenti ne bi dolazili u kontakt s drugima koji nemaju simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su ambulante u koje se možete javiti ako sumnjate da imate koronavirus:

Dom zdravlja CentarAvenija. Većeslava Holjevca 22, 01 6598 464Laginjina 16, 01 4604 199

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dom zdravlja Zagreb - Istok:Grižanska 4, 01 296 04 18Hirčeva 1

Dom zdravlja Zagreb - Zapad:Prilaz baruna Filipovića 11, 091 3876 591Park stara Trešnjevka 3, 091 3876 000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb je jučer na svom Facebooku objavio kako pokreću ove ambulante. Ovo su upute za građane koje su izdali:

1. Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine telefonom. 2. Osobe koje su unazad 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, moraju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112. 3. Osobe koje su boravile unutar 14 dana u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, imaju obvezu javiti se telefonom svom nadležnom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa ili se javiti u jednu od izdvojenih 24-satnih ordinacija, prethodno se javiti telefonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo