nadmoćne pobjede /

Ovo su najveći pobjednici izbora: pomeli su konkurenciju i slave već nakon prvog kruga

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jedan od njih je gradonačelnik Virovitice i bivši HDZ-ov ministar Ivica Kirin

22.5.2017.
8:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Lokalni izbori iznjedrili su i kandidate koji su nadmoćno pobijedili svoje protukandidate. 

Jedan od njih je gradonačelnik Virovitice i bivši HDZ-ov ministar Ivica Kirin. Jedan je od rijetkih kandidata koji je pobjedu uspio ostvariti već u prvom krugu te je jedan od četiri HDZ-ovca kojima je to uspjelo. Kirin je iza sebe ostavio kandidata koalicije SDP-HSS-HNS Dražena Kurečića, koji je dobio 21,6 posto, i kandidata koalicije Mosta i HSPD-a Sinišu Prpića s 15,40 posto glasova.  To je treći mandat Kirina, koji je gotovo 14 godina, s prekidom u vrijeme dok je obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova, na čelu Virovitice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan HDZ-ovac odnio je značajnu, ali pomalo i očekivanu pobjedu. Bivši ministar zdravstva Darko Milinović slavio je već u prvom krugu izbora za ličko-senjskog župana svladavši Ernesta Petryja

Razloga za slavlje već nakon prvog kruga ima i Damir Bajs. On je u utrci za bjelovarsko-bilogorskog župana pobijedio kandidata HDZ-a, HSS-a i HSLS-a Mira Totgergerlija s 52,5 naspram 39.45 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednu veliku pobjedu ostvario je HDZ-ov Ivan Penava. On je na izborima za gradonačelnika Vukovara odnio veliku pobjedu već u prvom krugu protiv kandidata SDP-a i HNS-a Gorana Bošnjaka.

I dok su njeni kolege u Lici i Virovitici slavili, HDZ-ova kandidatkinja za primorsko-goransku županicu Majda Burić nije imala razloga za otvaranje šampanjca. Kraj Zlatka Komadine jednostavno nije imala šanse. Ovaj SDP-ov veteran odnio je još jednu veliku pobjedu i toj stranci, koja se i ne može pohvaliti dobrim rezultatom na lokalnim izborima, donio važnu pobjedu.

Neprikosnovenu poziciju "gazde" Istre obranio je IDS-ov Valter Flego koji je u već u prvom krugu izbora nadmoćno slavio ispred kandidata SDP-a, HSU-a, HSS-a, SDSS-a i IL-a Marina Baldinija.

Iako se prije izbora u HDZ-u moglo čuti kako će rezultat te stranke u Zadru biti pod znakom pitanja nakon što je postalo jasno da kandidat za gradonačelnika neće biti Božidar Kalmeta, taj se strah pokazao pogrešnim i neutemeljenim. Naime, jedan od pobjednika ovih izbora je i Branko Dukić koji je u prvom krugu slavio ispred SDP-ove Sabine Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo