borba za ocjene / Ovo su mjesta u kojima imamo hiperinflaciju odlikaša: U jednom je s odličnim prošlo čak 79 posto učenika

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Općenito gledano, lani su hrvatski učenici ipak imali nešto niži prosjek ocjena u odnosu na godinu ranije

21.9.2021.
8:20
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Svaki drugi hrvatski učenik prošlu je školsku godinu završio s odličnim uspjehom, a među njima 18 je posto superodlikaša koji su školske klupe napustili s prosjekom ocjena 5,0. Pokazuju to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojima u nekim hrvatskim školama sjedi još i više odlikaša. Naime, Ministarstvo je ove godine objavilo i podatke o općinama s više od 100 učenika koje imaju najviši postotak učenika koji su prošli s odličnim.

Na toj ljestvici općina s hiperinflacijom odlikaša Općina Kostrena je zauzela visoko treće mjesto, jer u kostrenskoj školi sjedi čak 72,81 posto odlikaša. Naime, od 342 učenika prošlu školsku godinu njih 249 završilo je s odličnim uspjehom. Ispred Kostrene našla se samo istarska Općina Ližnjan koja ima 79 posto odlikaša te Brela sa 75 posto odlikaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općenito gledano, lani su hrvatski učenici imali nešto niži prosjek ocjena u odnosu na godinu ranije. On je na državnoj razini iznosio 4,33 dok su prvu pandemijsku godinu 2019./20. učenici završili s prosječnom ocjenom 4,38. Kada je riječ o stanju po županijama, najviši prosječan opći uspjeh je u Gradu Zagrebu, 4,48, dok je opći uspjeh u Primorsko-goranskoj županiji 4,33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo