OVO JE POS-ov STAN KOJEG HDZ-ov NAČELNIK IZNAJMLJUJE TURISTIMA: / On se oglasio o aferi, nažalost nije nas iznenadio

Image
Foto: Booking.com

"Na to smo se odlučili iz razloga što smo htjeli ostvariti nekakav dodatni prihod, kao što želi svaka obitelj u Hrvatskoj, i to bez da smo time ikoga oštetili", kaže Obilinović

22.5.2019.
16:47
Booking.com
VOYO logo

HDZ-ov načelnik Nerežišća na Braču, Svemir Obilinović, vlasnik je stana u POS-ovoj zgradi, građevini iz programa društveno poticane stanogradnje, kojeg je stoga kupio po cijeni nižoj od tržišne. Ustupila mu ga je Općina dok je načelnik bio Lovro Kuščević, današnji ministar uprave i politički tajnik HDZ-a.

NISMO SIGURNI DA JE TO BAŠ TAKO ZAMIŠLJENO: HDZ-ov načelnik dobio POS-ov stan na otoku, a sada ga iznajmljuje turistima

Apartman Fredo

Obilinović je novinarima Indexa potvrdio da stan površine 70 metara četvornih iznajmljuje turistima tijekom sezone. Kaže kako u stanu veći dio godine stanuje njegov sin, a da tijekom ljetne sezone iznajmljuje stan turistima pod nazivom Apartman Fredo. Sam Obilinović živi u lijepoj kamenoj katnici za koju je izjavio kako je u vlasništvu njegovih roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) smatra iznajmljivanje POS-ovih stanova zloupotrebom.

Njemu je to svejedno u redu

No čini se da načelnik i dalje nije uvjeren da čini nešto pogrešno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam učinio ništa protuzakonito, nigdje ne piše da POS-ov stan ne smijem iznajmljivati turistima preko ljeta", rekao je Obilinović za Slobodnu Dalmaciju.

Dodao je kako na ostvareni prihod uredno podmiruju sve zakonske obveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Htjeli smo dodatni prihod'

"Na to smo se odlučili iz razloga što smo htjeli ostvariti nekakav dodatni prihod, kao što želi svaka obitelj u Hrvatskoj, i to bez da smo time ikoga oštetili. Sukladno važećem Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji, iznajmljivanje stana iz Programa POS-a nije zabranjeno", kaže Obilinović.

Navodi kako u Ugovoru u kupoprodaji stana ne postoji odredba koji bi zabranjivala iznajmljivanje stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije definirano da ja tamo moram živjeti'

"Točno je da supruga i ja ne živimo u tom stanu, već u njemu živi naš sin, osim tijekom srpnja i kolovoza posljednje tri godine. Naša izvorna namjera bila je preseliti se u taj stan, no zbog progresivne bolesti moje majke i očevih godina odlučili smo ostati u obiteljskoj kući mojih roditelja", izjavio je pa se ponovno pozvao na Ugovor o kupoprodaji po kojem "nije ni precizirano ni definirano da kao kupac POS-ovog stana, u tom stanu mora i živjeti".

Image

HDZ-ov načelnik odbacio je i insinuacije da mu je tadašnji načelnik, a sada ministar uprave Lovro Kuščević, pogodovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuščević ni na koji način nije pogodovao ni meni ni bilo kojem drugom kupcu stana iz Programa POS-a, a čitav je postupak proveden transparentno i sukladno odluci o kriterijima i mjerilima za kupnju stana iz Programa poticane stanogradnje, ako i pripadajućoj Listi prvenstva", tvrdi Obilinović te zaključuje: "Nitko od onih koji su bili zainteresirani za kupnju stana, a ispunjavali su uvjete, nije bio zakinut u svojim pravima."

Image

Oglas na Bookingu

"Apartman Ferdo nalazi se u mjestu Nerežišća, na svega 4 km od vinarije Senjković, a nudi vrt, besplatni WiFi i balkon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apartman ima 3 spavaće sobe, kuhinju s pećnicom, kupaonicu s bideom i TV ravnog ekrana", navodi se na stranici Bookinga.

"Posjetite nas u podnožju vidove gore..u mirnom dalmatinskom mjestu savršenom za odmor duše i tijela..uživajte u čistom zraku...dok vam je svaka plaža na otoku udaljena samo nekoliko minuta..čekamo vas otvorena srca u srcu brača :)", piše u sekciji Opis domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo